News

Onderzoek naar schakeljaar Twente Pathway College

De Landelijke Commissie Gedragscode doet onderzoek naar het schakelprogramma voor internationale studenten van Twente Pathway College. Doel is om meer zicht te krijgen op het aanbod, de werving en de toelatingseisen van de private aanbieder, die sinds dit collegejaar een vestiging op de UT heeft.

News

Vrouwen blijven verzorgers, mannen blijven leiders

Zorg, welzijn en onderwijs, het zijn en blijven de sectoren waar de meeste hoogopgeleide vrouwen te vinden zijn. Maar de jonge vrouwelijke garde kiest ook vaker voor studierichtingen als wiskunde, natuur en techniek, blijkt uit nieuwe cijfers.

News

Onderwijs en impact wegen straks zwaarder mee

Voor een carrière in de wetenschap hoef je straks niet meer al je pijlen te richten op onderzoek. Goed les kunnen geven en zinvol onderzoek doen zijn ook belangrijk, vinden kennisinstellingen en wetenschapsfinanciers.

News
Victor van der Chijs over Shaping2030

‘Komende drie jaar volop aan de bak’

Een universiteit van de menselijke maat die hoog scoort als ‘de beste plek om te werken’, en nauw samenwerkt met de buitenwereld door goed te luisteren. De driejarenstrategie van de UT, die deel uitmaakt van de toekomstvisie Shaping2030, is volgens collegevoorzitter Victor van der Chijs ambitieus, maar breedgedragen. ‘We gaan de komende tijd volop aan de bak.’

News

‘Soggen is geen ziekte’

Kinge Siljee, oprichter van Studiemeesters, gaf dinsdagavond een Studium Generale-lezing over studieontwijkend gedrag (SOG) in een nagenoeg vol Amphitheater. Ze gaf de aanwezigen tips om dit gedrag te veranderen. Studiemeesters is een bedrijf dat studenten begeleidt om effectiever te studeren.

News

Waar verdien je meer: aan de basisschool of universiteit?

Onderwijzers en leraren staakten vorige week voor een beter salaris. Maar sommigen verdienen meer dan docenten in het hoger onderwijs, blijkt uit een vergelijking van het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP).

News

Zo’n 58 duizend studenten hebben nog ov-geld tegoed

Tienduizenden studenten die van de zomer onterecht geld hebben betaald voor hun rit met de bus, tram of metro, hebben dat bedrag niet opgehaald bij een kaartautomaat. Het gaat om kleine bedragen, maar de ov-ombudsman trekt toch aan de bel.

News

Analyse: CDA en ChristenUnie verschuilen zich achter regeerakkoord

CDA en ChristenUnie willen de basisbeurs weer invoeren, maar nu nog niet: ze voelen zich gebonden aan het regeerakkoord. Ze vragen geduld tot na de volgende verkiezingen, maar waarom?

News

UT doet BTC Twente van de hand

De UT, Saxion en ABN Amro verkopen hun aandelen in Bedrijfstechnologisch Centrum Twente (BTC). Ten Hag Groep, actief in de makelaardij en financiële dienstverlening, neemt de aandelen over.

News

Genade-zesje voor TU Delft: minister schuift advies NVAO terzijde

Minister Van Engelshoven vindt de onderwijsplannen van de TU Delft goed genoeg om te belonen met miljoenen euro’s uit het leenstelsel. Ze legt een negatief advies van onderwijskeurmeester NVAO naast zich neer.

News

Louise Fresco nieuwe voorzitter 4TU

Louise O. Fresco staat de komende twee jaar aan het roer van de 4TU.Federatie. Ze wil zich richten op het versterken van inhoudelijke samenwerking. ‘We gaan geen andere kant op, maar we krijgen er iets bij: toegang tot kennis, mensen en talent.’

News

Toch kinderbijslag voor minderjarige studenten

De ouders van minderjarige studenten krijgen voortaan kinderbijslag, hebben de vier regeringspartijen samen afgesproken. Dat maakt studeren minder duur voor deze gezinnen.

Read more articles