News

Nieuwe werkplaats WB geopend

De nieuwe werkplaats voor de opleiding werktuigbouwkunde is vanmiddag officieel geopend. Het gebouw geeft de WB’ers volgens werkplaatsbeheerder Norbert Spikker weer voldoende ruimte en flexibiliteit. Volgende week nemen de eerste studenten de zogeheten ‘Hangar’ in gebruik.

News

Regeringspartijen willen de kleuterjuf (of meester) terug

Kleuters leren knippen en plakken is iets heel anders dan 12-jarigen voorbereiden op de cito-eindtoets. Daar moeten dan ook aparte pabo-routes voor komen, vinden regeringspartijen. Maar minister Van Engelshoven vindt dat nog te vroeg.

News

UT’ers winnen 4TU Challenge

UT-onderzoekers Dilu Mathew en Pepijn Beekman wonnen gisteren de 4TU Impact Challenge in Den Haag. Als winnaars van de innovatiecompetitie van de vier Nederlandse technische universiteiten krijgen ze op de World Expo 2020 in Dubai de kans om hun idee voor gepersonaliseerde kankerbehandeling met de wereld te delen.

News

Wissen studieschuld? Dat was maar een experiment

Je studieschuld laten wissen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs of nepdiploma’s kopen: volgens de website van Diploma Nederland kon het allemaal. Was het fraude of een sociaal experiment?

News

Onderwijsbegroting: leuker kan de minister het niet maken

Alle protesten van leraren, wetenschappers en studenten halen voorlopig weinig uit. Minister Van Engelshoven toont begrip, maar daar blijft het bij. In de verdediging van haar onderwijsbegroting wijkt ze geen centimeter.

News
ECIU University van start

‘Toekomst hoger onderwijs begonnen’

In Barcelona was gisteravond de officiële aftrap van de ECIU University. Verschillende partijen uit bedrijfsleven en overheid werken drie jaar lang samen met het Europees Consortium van Innovatieve Universiteiten aan een nieuwe universiteit. De UT is penvoerder.

News

Create Tomorrow wordt tweedaags evenement

De volgende editie van studentendenktank Create Tomorrow wordt een tweedaags evenement. Met die extra dag wil de organisatie de kwaliteit van de uitwerking van ideeën verhogen. De eerste dag is in het centrum van Enschede, de tweede op de campus.

News

Alle hens aan dek voor 100 procent open access in 2020

Ruim de helft van de Nederlandse universitaire artikelen was vorig jaar voor iedereen gratis te lezen. Een goede ontwikkeling, vindt minister Van Engelshoven, maar er is volgens haar nog veel werk aan de winkel.

News

HR-directeur Joost Sluijs naar UMC

Joost Sluijs, directeur human resources van de UT, vertrekt per 1 februari naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij gaat daar aan de slag als directeur HR.

News

Maastricht begint engineering-opleidingen, tegen zin van UT

Maastricht University wil komend collegejaar een bachelor en een master in engineering beginnen. De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) gaf hiervoor onlangs een positief advies aan de minister. Daarmee passeerde de CDHO bezwaren van de technische universiteiten.

News

Uraad vraagt meer openheid van CvB

De universiteitsraad zei vandaag dat ze graag meer informatie had gekregen bij de behandeling van twee beleidswijzigingen: de investering in Strategic Business Development en de pilot om buitenlandse studenten ‘aanvraagkosten’ te laten betalen. Door meer transparantie kan de Uraad een betere beslissing nemen, zei Jelle Ferwerda (CampusCoalitie).

News

Weer discussie over deelbaarheid TOM-modules

Een student uit de ene opleiding kan studiepunten bijschrijven, terwijl een ander diezelfde EC’s misloopt bij het niet volledig halen van een module. Dat staat in de ‘definitieve spelregels TOM 2.0’, die komend collegejaar van kracht moeten zijn. Dit is tegen het zere been van de universiteitsraad, bleek vandaag.

Read more articles