News

Britse student moet oppassen met illegale kamerhuur

Britse studenten in het Nederlandse onderwijs kunnen maar beter zorgen dat ze staan ingeschreven bij de gemeente als het Verenigd Koninkrijk inderdaad uit de Europese Unie stapt. Anders kunnen ze in de problemen komen.

News

Studieschuld moet omlaag, vinden partijen

Geef meer studenten een aanvullende beurs, zeggen oppositiepartijen SGP en GroenLinks. Ook het CDA en SP willen de studieschuld verlichten. Vandaag praat de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting van het kabinet.

News

Ook D66 wil brainstormen over toekomst stufi

D66 doet mee aan een werkgroep die zich gaat buigen over de toekomst van de studiefinanciering. Tegen de zomer wordt duidelijk of het huidige kabinet alvast aanpassingen gaat doorvoeren.

News

‘De Pakkerij is ideaal voor een brandoefening’

Paniek in de Pakkerij, maar gelukkig wel in scène gezet: Brandweer Twente oefende maandagavond op een middelgrote brand in de studentensociëteit. Audentis en Taste-leden speelden de slachtoffers.

News

PhD Day: ‘We want to be honest about how things really are’

‘It’s easy for PhDs to become isolated, to drown in research. Through this event, we want to show them that there is support and many opportunities,’ says P-NUT president Roberto Cruz as he describes the upcoming PhD/PDEng Day, held on the 21st of November in DesignLab.

News

Campagne tegen leenstelsel: #nietmijnschuld

Met muziek, taart, confetti en een luchtalarm hebben de Landelijke Studentenvakbond en FNV Jong het startschot gegeven voor hun campagne tegen het leenstelsel.

News

Leenstelselmiljoenen: minister maakt eerste winnaars bekend

Tien universiteiten en vijf hogescholen kunnen aanspraak maken op geld uit het nieuwe leenstelsel. De overige 39 instellingen hebben de eerste horde nog niet genomen.

News

Minister wil geen landelijke klachtencommissie tegen intimidatie

Niemand is blij met intimidatie en wangedrag binnen de universiteiten, dus ook minister Van Engelshoven niet. Maar in een landelijke klachtencommissie ziet ze weinig. Ze mikt liever op een cultuurverandering.

News
Solar Boat Twente gooit het over een andere boeg

‘Stabiel vliegen én presteren’

Meer stabiliteit, meer testtijd en minder nieuwe technische snufjes. De studenten van Solar Boat Twente presenteerden afgelopen vrijdag hun nieuwe bootontwerp. ‘Deze boot moet bewijzen stabiel te kunnen vliegen’, aldus teammanager Xavier Roosendaal.

News
Nederlands Studenten Jazz Orkest

‘Spetterend feest voor muzikant en bezoeker’

Het Nederlands Studenten Jazz Orkest bestaat uit studenten met dezelfde passie: het maken van muziek. Dit jaar vertegenwoordigen twee UT’ers het vijfkoppige bestuur van het NSJO: voorzitter Vera Stakenborg (22, Computer Science) en persvoorlichter Jorine Oosting (21, Civil Engineering and Management).

News
Interview scheidend 4TU-voorzitter Victor van der Chijs

‘Meer geld voor techniek is geen vraag, maar noodzaak’

Met tevredenheid, maar ook met gemengde gevoelens, legde collegevoorzitter Victor van der Chijs onlangs de voorzittershamer van de 4TU.federatie neer. ‘De technische universiteiten werken uitstekend samen, maar we krijgen nog steeds veel te weinig middelen om voldoende technici op te leiden voor Nederland.’

News

Ramses Wessel vertrekt naar Groningen

Hoogleraar Ramses Wessel verruilt per 1 januari 2020 de UT voor zijn alma mater, de Rijksuniversiteit Groningen. Na ruim negentien jaar dienstverband in Twente, wordt hij nu hoogleraar Europees Recht aan de RUG.

Read more articles