News

Ramses Wessel vertrekt naar Groningen

Hoogleraar Ramses Wessel verruilt per 1 januari 2020 de UT voor zijn alma mater, de Rijksuniversiteit Groningen. Na ruim negentien jaar dienstverband in Twente, wordt hij nu hoogleraar Europees Recht aan de RUG.

News

Pssst, wil jij je studieschuld wissen?

Een malafide internetbedrijf kan naar eigen zeggen studieschulden wissen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Daarover schrijft dagblad De Telegraaf vandaag.

News

Witte staking: ‘Dank voor uw mail, maar nu even niet’

In november sturen actievoerende wetenschappers automatische antwoorden op e-mails die ze ontvangen: ze hebben het te druk om snel te reageren, staat daarin.

News

‘Dedain’ tussen onderzoekers van hogescholen en universiteiten

De samenwerking tussen hogescholen en universiteiten op het gebied van onderzoek is niet optimaal. Vooroordelen maken de kloof groter dan hij in werkelijkheid hoeft te zijn, concludeert onderzoeksbureau Researchned.

News

Gedragscode taal: instellingen houden zich weer aan de wet

De 34 instellingen die anderstalig onderwijs aanboden zonder dit in te verantwoorden, hebben hun leven gebeterd. Toch blijft het onduidelijk waarom ze voor een andere taal hebben gekozen.

News

ITC alumnus leads a mission to measure Mount Everest

Is Mount Everest shrinking or growing? We will soon have the answer. ITC alumnus Susheel Dangol is leading a team of 80 people, all dedicated to perform ‘the most accurate measurement’ of the highest mountain on the planet. ‘It is a matter of national pride.’

News

Lastig aan OCW-begroting: is het geld goed besteed?

Onderwijs en onderzoek zijn natuurlijk heel belangrijk, maar hoe weet je nu eigenlijk of het geld goed besteed wordt? De Tweede Kamer worstelt met die vraag, bleek gisteren.

Van buiten naar binnen
Van buiten naar binnen (5)

‘Ik pleit voor een opendeurenstelsel’

Verschillende UT’ers zetten momenteel de puntjes op de i van Shaping2030, de nieuwe koers van de UT. Ook de buitenwacht denkt mee. In deze serie ‘Van buiten naar binnen’ vertellen vijf prominenten daarover. In deze vijfde, en tevens laatste, aflevering: Anka Mulder, voorzitter van het college van bestuur van Saxion.

News

Kampeerstudent heeft nu een kamer

Bij de start van een nieuw studiejaar verschijnen er steevast verhalen over woningzoekende studenten die noodgedwongen in tenten slapen. Maar volgens minister Van Engelshoven komt dat in werkelijkheid maar weinig voor.

News

‘Pingend’ het lustrum van SNT vieren

Studenten Net Twente, beter bekend als SNT, bestaat deze week officieel 25 jaar. Om het lustrum te vieren, houdt de vereniging vrijdag het zogenaamde SNTpings-evenement. UT’ers kunnen door een ping naar pixels te sturen, een eigen logo of afbeelding maken op verschillende campusschermen.

News

Rutte verdedigt leenstelsel in Eerste Kamer

‘Ik blijf het een logische keuze vinden’, zei premier Mark Rutte gisteren in de Eerste Kamer over het huidige leenstelsel voor studenten. Maar coalitiepartij D66 plaatste opnieuw kanttekeningen.

News

Twee ton voor zwarte gat-project ‘compleet absurd’

Het wereldberoemde ‘zwarte gat-project’ krijgt na vier afwijzingen van NWO alsnog geld uit onverwachte hoek. Minister Van Engelshoven maakt na kritiek uit de Kamer twee ton vrij voor wetenschapscommunicatie. Onderzoekers reageren verontwaardigd.

Read more articles