News
Onderzoek Tilburgse promovendus naar rechtspraak onderwijs

'Studenten zouden veel meer in beroep moeten gaan'

Botweg de regeltjes volgen, daar is geen kunst aan. Rechters moeten studenten vaker laten winnen in procedures tegen hun universiteit of hogeschool, vindt promovendus Henk van Berkel.

News

Klanken UT-student galmen door centrum Enschede

Het muzikale werk van masterstudent Applied Physics Harm Jan Kamphof is vanaf nu ieder uur te horen in het Enschedese stadscentrum. Elke keer dat de klok van de Grote Kerk op de Oude Markt kwart over slaat, klinkt zijn winnende compositie.

News

Koning opent TechMed Centre

Koning Willem-Alexander komt naar de campus. Tijdens de 58e dies natalis van de UT, op 29 november, opent hij het nieuwe TechMed Centre.

News
Onderwijs en onderzoek uit balans: minder promovendi kan helpen

'Er moet meer waardering komen voor onderwijs'

Het hoger onderwijs roept al jaren dat de verwevenheid tussen onderwijs en onderzoek beter kan. Maar hoe zorg je daarvoor? Begin eens met minder promovendi aanstellen, is een suggestie tijdens een Rathenau-debat over het onderwerp.

Van buiten naar binnen
Van buiten naar binnen (4)

Innovatiemotor maken van Kennispark en campus

Verschillende UT’ers zetten momenteel de puntjes op de i van Shaping 2030, de nieuwe koers van de UT. Ook de buitenwacht denkt mee. In deze serie ‘Van buiten naar binnen’ vertellen vijf prominenten daarover. In deze vierde aflevering: Dennis Schipper, CEO van Demcon.

News

Vakbond VAWO gaat fuseren

Na meer dan een halve eeuw verdwijnt de vakbond voor de wetenschap VAWO. Als de leden ermee instemmen, komt er een fusie met de veel grotere Algemene Onderwijsbond (AOb).

News

Duizenden studenten struikelen pas na enkele jaren

Helemaal stoppen met studeren? Duizenden studenten nemen die beslissing pas na een paar jaar. Later in de studie is de uitval nauwelijks lager dan in het begin.

News

UT student at global forum for young leaders

Jorg Wellink (20), studying Mechanical Engineering at the UT, participated in the annual One Young World Summit held in London last week. He was selected for the event, which brings together ‘the brightest young talent from every country and sector’, thanks to his start-up ReCycleWell.

News
UT-onderzoeker zoekt financiering via crowdfunding

‘Samenleving laten zien wat we kunnen’

Om onderzoeksgeld binnen te halen, kiest postdoc Verena Schwach niet voor een standaardtraject van beurzen aanboren, maar voor crowdfunding. Via de Nederlandse Hartstichting probeert ze 50 duizend euro binnen te halen voor haar onderzoek naar levende hartcellen op een chip.

News

Sociale mediabedrijven belemmeren onderzoek

Tech-giganten als Facebook en Instagram schermen hun data steeds meer af voor wetenschappers. Daardoor wordt onderzoek belemmerd en blijven sommige maatschappelijke vraagstukken gedeeltelijk onbeantwoord.

News

Samenwerking met Heracles om talent te behouden

De UT en profvoetbalclub Heracles Almelo beginnen zaterdagavond een ‘strategisch partnership’. Het doel: zorgen dat bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen samenwerken om talent te behouden voor de regio.

News

Wetenschappers iets vaker in vaste dienst

Wetenschappers komen weer iets vaker in vaste dienst bij universiteiten. Toch zijn tijdelijke contracten nog altijd schering en inslag, vooral in de lagere rangen van de academie. En met een groeiend aantal studenten wordt de werkdruk er niet minder op.

Read more articles