News

Koopkracht studenten blijft dalen: ‘Bevries het collegegeld’

De koopkracht van studenten gaat volgend jaar opnieuw omlaag, voorspelt het Interstedelijk Studenten Overleg. Voorzitter Kees Gillesse noemt het zorgwekkend en pleit voor een bevriezing van het collegegeld.

News

Pilot of new Dutch exams at the UT

A pilot of an official Dutch language exam will be held at the UT on the 10th of December. The test is organized by CNaVT (Certificate of Dutch as a Foreign Language) and is open to anyone at the university.

Van buiten naar binnen
Van buiten naar binnen (3)

‘Een topuniversiteit in een veilige omgeving’

Verschillende UT’ers zetten momenteel de puntjes op de i van Shaping 2030, de nieuwe koers van de UT. Ook de buitenwacht denkt mee. In deze serie ‘Van buiten naar binnen’ vertellen vijf prominenten daarover. In deze aflevering Martha Riemsma, hoofdredacteur van dagblad De Twentsche Courant Tubantia, én alumnus communicatiewetenschap.

News

Extra check op tussenevaluatie promotieonderwijs

Na alle kritiek op de tussenevaluatie van het experiment met student-promovendi gaat minister Van Engelshoven toch overstag: ze laat een onafhankelijke partij controleren of het onderzoek volgens de regels is gedaan.

News

Opleidingen moeten werk maken van reflectieonderwijs

Het CvB wil dat de bacheloropleidingen meer aandacht besteden aan reflectieonderwijs. Dat is nodig, omdat het doel en nut van het reflectieprogramma Science, Technology en Society (RESTS) onduidelijk is bij opleidingsdirecteuren.

News

Oproep vakbonden: ‘Stem tegen de universitaire begroting’

Vakbonden en WOinActie roepen medezeggenschapsraden op niet in te stemmen met de begroting van hun universiteit. Ze willen dat het ministerie met meer geld over de brug komt.

  • EN
  • NL
News

4TU zet in op ‘high tech for a sustainable future’

De 4TU.Federatie presenteerde gisteren in Den Haag vijf nieuwe onderzoeksprogramma’s, waarvoor 22 miljoen euro is vrijgemaakt. In totaal werken 44 tenuretrackers en 29 postdocs aan de onderzoeksdomeinen. Overkoepelend thema is ‘high tech for a sustainable future’.

  • EN
  • NL
News

4TU takes action for ‘high tech for a sustainable future’

The 4TU.Federation presented five new educational programmes in The Hague yesterday. 22 million euros were allocated for the realisation of the initiative. A total of 44 tenure trackers and 29 postdocs are working on the research cores. The overarching theme is ‘high tech for a sustainable future’.

News

UT scoort hoog in studentenenquête

Na een ingrijpende reparatie is de Nationale Studenten Enquête vandaag toch gepresenteerd. Universitaire studenten zijn nog steeds tevreden, ook op de UT. De stage en de voorbereiding op de loopbaan scoren iets beter dan vorig jaar.

News

Op zoek naar een kamer? Het lot bepaalt

Geen ellenlange wachtlijsten meer, maar direct kans maken op een kamer. Studentenhuisvester SSH& stapt in Nijmegen en Arnhem volledig over op een lotingssysteem om vrijkomende studentenkamers en -woningen te verdelen.

Van buiten naar binnen
Van buiten naar binnen (2)

‘Eén campus maken van Kennispark en UT’

Verschillende UT’ers zetten momenteel de puntjes op de i van Shaping2030, de nieuwe koers van de UT. Ook de buitenwacht denkt mee. In deze serie ‘Van buiten naar binnen’ vertellen vijf prominenten daarover. In deze tweede aflevering: Anne-Wil Lucas, gebiedsdirecteur Kennispark.

News

Radioactive and interactive: UT projects at Dutch Design Week

Visitors of Dutch Design Week, currently taking place in Eindhoven, might come across an interactive dining table, a game for blind people and a sofa made of radioactive waste – all projects created by UT students and researchers.

News

Minister vindt vliegen in businessclass soms verdedigbaar

Onderwijsbestuurders mogen in sommige situaties best per businessclass vliegen, vindt minister van Engelshoven. Dat gaat niet tegen de regels in.

Read more articles