News

Geert Dewulf nieuwe directeur Strategic Business Development

ET-decaan Geert Dewulf gaat per 1 november aan het werk als ‘Chief Development Officer’, oftewel directeur van de eenheid Strategic Business Development. Voor het komende half jaar combineert hij die rol nog met zijn decanaat bij de faculteit ET.

News
NASA Space Apps Challenge op de campus

Maak je eigen planeet met een app

Het DesignLab was afgelopen weekend het decor voor de tweede editie van de Twentse NASA Space Apps Challenge, georganiseerd door Space Society Twente. De UT-studenten van ‘Beun Team Twente’ wonnen na een 24 uur durende hackathon.

News

Nederlander helpt Royal Society met pamflet tegen Brexit

Een Nederlandse plantwetenschapper werkte mee aan een pamflet van de Britse academie voor de wetenschap waarin de nadelige gevolgen van een no-deal-Brexit worden opgesomd. Maar hij heeft zijn koffers nog niet gepakt.

News

3 miljoen euro voor quantum-onderzoek

Onderzoekers Floris Zwanenburg en Alexander Brinkman leiden een project dat 3,1 miljoen euro krijgt uit het Future and Emerging Technologies-programma van de EU. Het doel is om de schaalbaarheid van qubits, de ‘bouwstenen’ van quantumcomputers, te vergroten en ze beter te beschermen.

News
English chitchat at English High Tea

‘You will make mistakes, just laugh about it’

Scones, small sandwiches and discussions about English. That was a High Tea organized by the Language Policy working group in the Gallery yesterday. The event was meant to help UT staff with the transition toward English.

News

Percentage of female professors up sharply

Dutch universities are employing more and more women as full professors. Women now occupy 23 percent of professorships, according to the latest figures, which means nearly one in four. There are, however, considerable differences between universities.

News

Percentage vrouwelijke hoogleraren flink omhoog

De Nederlandse universiteiten tellen steeds meer vrouwelijke hoogleraren. Bijna een op de vier (23 procent) is nu een vrouw, blijkt uit de jongste tellingen. Wel zijn er flinke verschillen tussen de universiteiten.

News

Jiska Chang ‘most active student’ of the UT

The ‘More Than a Degree Award’ show was held at the Waaier yesterday, with Jiska Chang being named the most active student of the UT. The event was organised by the Student Union, to put the spotlight on extraordinarily active students and committees of the previous academic year.

Van buiten naar binnen
Van buiten naar binnen (1)

‘UT: steek zichtbaar de weg over’

Verschillende UT’ers zetten momenteel de puntjes op de i van Shaping2030, de nieuwe koers van de UT. Ook de buitenwacht denkt mee. In deze serie ‘Van buiten naar binnen’ vertellen vijf prominenten daarover. De burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, trapt af.

News

Nieuw systeem voor opsporen plagiaat

De UT introduceert vandaag SimCheck om plagiaat op te sporen. De grootste verbetering is dat dit nieuwe systeem bij controle op plagiaat een grote hoeveelheid wetenschappelijke publicaties doorzoekt.

News

DUO belt niet met Teheran over aanvullende beurs

DUO doet niet moeilijk als vluchtelingstudenten een aanvullende beurs aanvragen, verzekert minister Van Engelshoven. De dienst gaat heus niet het inkomen van hun ouders opvragen in de landen van herkomst.

News

Wachttijd bij DUO omlaag

Uit nieuwe cijfers blijkt dat de telefonische bereikbaarheid van de Dienst Uitvoering Onderwijs flink verbeterd is. In de drukke septembermaand is de gemiddelde wachttijd in 2019 volgens DUO gedaald naar 3 minuten.

Read more articles