News
Klimaatlezing Studium Generale

‘Dit is de fase van hard tegen hard’

Klimaatorganisatie Urgenda klaagde in 2012 de Nederlandse Staat aan, omdat die te weinig zou doen om broeikasgassen terug te dringen. In een vol Amphitheater gaf Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, dinsdagavond een Studium Generale-lezing over deze ‘rechtszaak uit liefde’ en vertelde ze hoe wij Nederland in 2030 honderd procent duurzaam kunnen krijgen.

News

Nobelprijs voor ontwikkeling van oplaadbare batterij

Waar zouden we zijn zonder oplaadbare batterijen? De Nobelprijs voor de scheikunde gaat naar drie onderzoekers die de komst van de lithium-ion-batterij mogelijk maakten.

News

Internationale student is weinig actief

Vergeleken met Nederlandse studenten zijn internationale studenten slechts mondjesmaat te porren voor een plek in een bestuur of commissie. Dat concludeert de Student Union in haar gisteren gepresenteerde activisme-monitor.

News

Vouchers: nog een keer pech voor pechstudenten

Het gaat niet lukken om pechstudenten sneller hun ‘voucher’ te geven dan vijf tot tien jaar na afstuderen, schrijft minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer. Het is te ingewikkeld.

News

Nederland vierde op wereldranglijst sterke economieën

Nederland laat Zwitserland en Duitsland achter zich en staat nu op de vierde plaats op de ranglijst van de sterkste economieën ter wereld. Alleen Singapore, de Verenigde Staten en Hong Kong scoren hoger.

News

Nobelprijs voor drie sterrenkundigen

De Nobelprijs voor de natuurkunde gaat dit jaar naar twee doorbraken in de kosmologie: nieuwe inzichten in het ontstaan van het heelal en de ontdekking van de eerste planeet buiten ons zonnestelsel.

News

En waar blijft die 200 miljoen van de ov-kaart?

Krijgen universiteiten en hogescholen inderdaad 200 miljoen euro extra uit een besparing op de ov-studentenkaart? Het is een van de vele vragen aan het kabinet over de nieuwe onderwijsbegroting.

News

Nobelprijs geneeskunde voor onderzoek naar zuurstof in cellen

Twee Amerikanen en een Brit hebben de Nobelprijs voor de geneeskunde en fysiologie gekregen voor hun onderzoek naar wat er in lichaamscellen gebeurt als er minder zuurstof is.

News

Studieschuld stijgt naar 19 miljard

Afgelopen jaar is de totale studieschuld van Nederland met 1,9 miljard toegenomen. De teller staat nu op 19,3 miljard euro, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

News

Erasmus vindt geen lek

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat niemand straffen voor ‘lekken’ naar de pers over het vermeende plagiaat van Dymph van den Boom. De bron is niet gevonden, ondanks onderzoek naar de e-mails van 22 medewerkers.

News

Han Warmelink ombudsman UT

De UT heeft in Han Warmelink een eerste ombudsfunctionaris gevonden. Vanaf 15 oktober gaat hij de komende twee jaar aan de slag als zelfstandige en onafhankelijke belangenbehartiger voor personeel en studenten.

News

Hoekstra schuift bezuiniging hoger onderwijs door

Die bezuiniging van 226 miljoen euro op het hoger onderwijs? Die is nog heel ver weg en een volgend kabinet kan hem desgewenst schrappen, stelde minister Hoekstra van Financiën gisteren.

Read more articles