News

Cnødde viert 50-jarig bestaan met optreden Sjaak

Het onafhankelijk dispuut Cnødde trapt het tiende lustrum af met een optreden van rapper Sjaak in de Twentsche Foodhal. De Kick-Off Party op 12 oktober is voor iedereen toegankelijk.

News

Spinozapremie wordt ook ‘teamsport’

Genialiteit is leuk, maar samenwerking ook. Voortaan komen ook teams van wetenschappers in aanmerking voor de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding van Nederland.

News

Woningnood onder studenten nog lang niet voorbij

Sinds het verdwijnen van de basisbeurs gaan minder studenten op kamers. Toch blijft de druk op de woningmarkt groot, blijkt uit nieuwe cijfers, met name doordat er steeds meer buitenlandse studenten hierheen komen.

News

Zeven vragen over de Instellingstoets Kwaliteitszorg

De UT is binnenkort aan de beurt voor een grootschalige toetsing door onderwijskeurmeester NVAO. In deze zogeheten Instellingstoets Kwaliteitszorg gaat het UT-onderwijs op alle mogelijke niveaus langs de meetlat. Over het hoe en waarom lees je hier.

News

PvdA hekelt bezuiniging op hoger onderwijs

Hoe kan het kabinet een bezuiniging van 226 miljoen euro op hoger onderwijs aankondigen, vroeg de PvdA in de Tweede Kamer. Regeringspartijen D66 en VVD kaatsten de bal terug.

News

Wetenschappers: stop met onze e-mails doorzoeken

Ruim tweehonderd wetenschappers uit heel Nederland roepen het bestuur van de Erasmus Universiteit op te stoppen met het forensisch onderzoek naar een mogelijk lek aan de pers. ‘Dit creëert een angstcultuur.’

News

Tranen bij debat over ongewenst gedrag op de universiteit

Willen universiteiten intimidatie en seksisme aanpakken, dan moet er wat aan de academische cultuur veranderen. De emoties liepen gisteren hoog op bij de aanwezigen van het VSNU-café.

News

Sportkoepel na zes jaar opgeheven

De Sportkoepel is opgeheven. Daartoe werd in een onlangs gehouden Algemene Vergadering besloten. De Student Union en het Sportcentrum nemen het komende collegejaar de taken waar en onderzoeken voor de lange termijn de oprichting van een ‘Sportkoepel-achtig orgaan’.

News

Terugblik Elsevier: UT beste technische universiteit

Wageningen Universiteit sleept met haar opleidingen de meeste ‘medailles’ in de wacht in de vernieuwde ranglijst van weekblad Elsevier. De UT is de beste in het Elsevier-lijstje van technische universiteiten: 14 medailles voor 46 opleidingen.

News

Students start vacancy platform for study related jobs

‘I couldn’t find a vacancy site focused on study related jobs. So I started one myself,’ says Carlien Hartgerink (25), UT graduate and the founder of Studentpower, platform 'for students by students’. Hartgerink’s idea was financially supported by another UT student Anne Koolen (22), the platform’s investor.

News

Biologische tuintjes in beeld als locatie tiny houses

De kavels van de biologische moestuinvereniging Drienerlo, gelegen tussen de Faculty Club en het Paviljoen, zijn in beeld als bouwgrond voor tiny houses. Dat laten tekeningen en het beeldkwaliteitsplan van de campus zien. Of het zo ver komt, hangt af van de eerste ervaringen met de mini wooneenheden.

News

‘Let’s take the next step to include everybody’

To celebrate its 30-year anniversary and national Diversity Day, the Human Resource Management research group hosts a ‘Diversity Snacks & Drinks’ symposium this afternoon in The Gallery. HRM Professor Tanya Bondarouk talks about diversity versus inclusion and how the UT operates in that regard.

Read more articles