News

Biologische tuintjes in beeld als locatie tiny houses

De kavels van de biologische moestuinvereniging Drienerlo, gelegen tussen de Faculty Club en het Paviljoen, zijn in beeld als bouwgrond voor tiny houses. Dat laten tekeningen en het beeldkwaliteitsplan van de campus zien. Of het zo ver komt, hangt af van de eerste ervaringen met de mini wooneenheden.

News

‘Let’s take the next step to include everybody’

To celebrate its 30-year anniversary and national Diversity Day, the Human Resource Management research group hosts a ‘Diversity Snacks & Drinks’ symposium this afternoon in The Gallery. HRM Professor Tanya Bondarouk talks about diversity versus inclusion and how the UT operates in that regard.

News

Overheidsmiljoenen voor start-ups TU’s

De UT krijgt samen met TNO en de universiteiten van Delft, Eindhoven en Wageningen 16 miljoen euro van de overheid. Met dit geld van de ministeries van OCW en Economische Zaken moeten investeerders eerder geld steken in start-ups die ontstaan uit onderzoek.

News

UT doet mee aan Stoptober

Omdat de campus vanaf 30 maart 2020 volledig rookvrij moet zijn, neemt de UT alvast een voorschot op de maatregel door mee te doen aan Stoptober. Rokers worden via een app aangespoord om in oktober 28 dagen te stoppen met roken.

News

David Korringa portefeuillehouder bedrijfsvoering ITC

David Korringa is per 1 december de nieuwe portefeuillehouder bedrijfsvoering bij ITC. Hij volgt Erna Leurink op. ITC zoekt nog naar een opvolger voor decaan Tom Veldkamp. Die werd in de eerste ronde niet gevonden.

News

CHEPS: werving voor bètatechniek te versnipperd

Nederland loopt internationaal fors achter bij het afleveren van technisch hoger opgeleiden. UT-onderzoeksinstituut CHEPS ziet veel initiatieven en beleid om dit tij te keren, maar adviseert om dit beter op elkaar af te stemmen.

News

Kapot zonnepaneel grote tegenslag voor solarteam

Het laminaat dat over het zonnepaneel ligt van de Twentse solarauto is om onbekende redenen zwaar beschadigd geraakt. Het lukt het team niet meer om dit voor de start van de World Solar Challenge op 12 oktober te repareren, waardoor de auto minder energie-inkomsten zal krijgen.

News

‘Heksenjacht’ in Rotterdam: universiteitsblad neemt veilig mailadres

In de jacht op een journalistieke bron laat de Erasmus Universiteit Rotterdam de e-mails van medewerkers uitkammen. Universiteitsblad Erasmus Magazine heeft snel een veilig mailadres aangemaakt.

News

Studentenvakbond opent DUO-klachtenlijn

Riep een telefoongesprek met DUO allemaal vragen op, kreeg je verkeerde informatie of hing je lang in de wacht? Vanaf vandaag kun je met klachten terecht bij het DUO-meldpunt van de Landelijke Studentenvakbond.

News

Ben jij dé nieuwe studentenauteur van Nederland?

Met de literaire wedstrijd ‘Wie wordt de nieuwe studentenauteur?’ kun je als UT-student de eerste stappen zetten op weg naar het schrijverschap. Je hoeft niet meteen een hele roman in te leveren, maar alleen de eerste twee hoofdstukken of een afgerond kort verhaal, plus een A4’tje waarin je aangeeft waar je boek over gaat, en waarom jouw roman een publicatie waard is.

News

NWO-geld verdwijnt in zwart gat

D66 maakt zich zorgen over het Nederlandse stelsel van wetenschapsfinanciering nu het wereldberoemde ‘zwarte gat-project’ geen geld meer krijgt.

News
Psychology programme UT becomes ‘technical psychology’

‘We decided to teach more about how technology affects us’

The Psychology programme at the UT has been reorganized to become ‘technical psychology’. The new curriculum is strongly focused on how technology influences human behavior. Marielle Stel, Educational Director of Psychology: ‘The world has changed, so we need to change how we teach psychology.’

Read more articles