News

Fors minder ov-boetes voor studenten

Minder studenten zijn beboet wegens het te laat stopzetten van het reisproduct op hun ov-kaart. In de eerste maanden van 2018 werd nog voor 13,2 miljoen euro aan boetes opgelegd en in diezelfde periode van dit jaar is dat bedrag geslonken tot 4,1 miljoen.

News

Nieuwe PDEng: Business & IT

De UT biedt een nieuw PDEng-programma aan: Business & IT. Het is de vijfde PDEng-opleiding van deze universiteit. Volgens Peter Jansen van het PDEng Office, kunnen de opleidingen wel een boost gebruiken. ‘We hebben moeite om goede studenten te vinden, zeker Nederlandse.’

News

Wageningse promovendus sjoemelde met onderzoeksdata

Een promovendus van de Wageningen Universiteit heeft de wetenschappelijke integriteit geschonden door onderzoeksgegevens te manipuleren. Dat concludeert het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI).

News

Peter-Paul Verbeek voorzitter UNESCO-adviesorgaan COMEST

Universiteitshoogleraar Peter-Paul Verbeek is benoemd tot voorzitter van de UNESCO World Commission for the Ethics of Science and Technology (COMEST). In het adviesorgaan buigen 18 experts zich over ethische vraagstukken op het gebied van wetenschap en technologie.

News

Science Shop Twente is nu Novel-T SMART

Science Shop Twente heeft een nieuwe naam: de vraagbaak heet nu Novel-T SMART. De vernieuwde wetenschapswinkel richt de aandacht vooral op het regionale bedrijfsleven, maar ook non-profit organisaties blijven welkom met hun kennisvragen.

News

RUG besteedde miljoen euro publiek geld aan Chinese campus

De Rijksuniversiteit Groningen heeft volgens de inspectie geen 669 duizend, maar ruim één miljoen euro publiek geld gestoken in de voorbereiding van een private campus in het Chinese Yantai. De RUG heeft het geld teruggestort in haar publieke reserve.

News

Studenten met handicap krijgen straks 300 euro per maand

Studenten met een functiebeperking die naast hun studie niet kunnen bijverdienen, krijgen over anderhalf jaar recht op 300 euro studietoeslag per maand. De uitvoering blijft een verantwoordelijkheid van de gemeente.

News

Instellingsaccreditatie stapje dichterbij

Minister Van Engelshoven staat positief tegenover het idee om onderwijsinstellingen hun eigen opleidingen te laten keuren. Maar alleen als aanvulling op de bestaande controles van de NVAO. Halverwege 2020 komt ze met concrete plannen.

News

Vijf Euroïden naar EK roeien voor studenten

Vijf leden van D.R.V. Euros doen begin september mee aan de European Universities Rowing Championship (EUC), het EK voor studentenroeiers. De Twentse roeivereniging stuurt een zware heren vier-zonder en een lichte dames skiff naar het Zweedse Jönköping.

News

‘Het’ bsa bestaat niet

Universiteiten en hogescholen mogen zelf bepalen hoe ze het bindend studieadvies toepassen. Maar minister Van Engelshoven vindt de onderlinge verschillen nu wel heel erg groot.

News

Barend van der Meulen new director of CHEPS

Professor Barend van der Meulen will become the new director of CHEPS (the Center for Higher Education Policy Studies) as of the 1st of September, 2019. He will succeed Hans Vossensteyn in this position.

News

KNAW: ‘Dierproeven blijven onontbeerlijk’

Dierproeven blijven de komende jaren onmisbaar voor het doen van fundamenteel hersenonderzoek, stelt wetenschapsgenootschap KNAW. De alternatieve methoden zijn nog te beperkt.

Read more articles