News

EWI gaf een fractie van basisbeursgeld uit

Bij de faculteit EWI bleef in 2018 bijna 270 duizend euro op de plank liggen, dat uitgegeven had moeten worden aan studenten. Het lukte namelijk niet om de 393 duizend euro uit het afschaffen van de basisbeurs uit te geven. Na de zomer komt er een plan hoe dat wel te doen.

News

Geen Nederlandse diploma’s meer in Qatar

NHL Stenden Hogeschool geeft na een kritisch rapport van de Onderwijsinspectie geen Nederlandse diploma’s meer uit in Qatar. Minister van Engelshoven ziet aanleiding om de regels voor onderwijs in het buitenland aan te scherpen.

News

Victory for Green Team Twente in London

Green Team Twente won the Shell Eco Marathon in their Urban Concept category yesterday. Today, the team is going for the icing on the cake, by trying to win the Drivers’ World Championship, on the same track in London.

News

Solar Boat Twente gaat voor podiumplek

Studententeam Solar Boat Twente mikt op een podiumplaats tijdens het wereldkampioenschap zonnebootracen in de jachthaven van prinsdom Monaco. Gisteren eindigden ze als vierde in de kwalificatie.

News

Moties tegen ‘Van Rijn’ verworpen

Het is de oppositie niet gelukt de budgetverschuivingen in het hoger onderwijs uit te stellen. Alle moties die daartoe opriepen, zijn verworpen. Wel wil de Tweede Kamer een groter deel van de sectorplanmiddelen overhevelen naar de brede universiteiten.

News

Kamer tegen schuldverklaring DUO

De Tweede Kamer wil niet dat banken bij het verstrekken van een hypotheek inzage krijgen in de studieschulden van potentiële huizenkopers. Een meerderheid stemde daarom tegen de invoering van een schuldverklaring van DUO.

News

NWO mag door met trainingen tegen genderbias

Wetenschapsfinancier NWO is goed op weg met haar trainingen om beoordelaars van beursaanvragen bewust te maken van genderbias, vindt de minister. Ze ziet geen aanleiding om ermee te stoppen.

News

Winst en verlies voor Twente bij start WK robotvoetbal

RoboTeam Twente begon het wereldkampioenschap robotvoetbal in Sydney donderdag met een overwinning en een verliespartij. Het resultaat lag volgens teamleider Rob Verbeek in de lijn der verwachting.

News

Onderzoek studentenwelzijn: afwachten of doorpakken?

Wacht op de resultaten van het RIVM-vervolgonderzoek naar de mentale gezondheid van jongeren alvorens actie te ondernemen, zegt de VVD. Nee, pak studentenstress nu al aan, vindt de ChristenUnie.

News

Koffiemachines ‘out of order’

Lichte ochtendpaniek op de campus: de koffiemachines van Douwe Egberts doen het niet. Volgens Eveline Kuypers van Campus & Facility Management is het probleem ‘binnen afzienbare tijd opgelost’.

Green Team Twente

Green Team in the lead at the Shell Eco Marathon

The Green Team Twente is currently in the lead at the Shell Eco Marathon (SEM) held in the UK this week. After the first day of racing yesterday, the UT student team holds the best result in their category.

News

VSNU: Universiteiten gaan er samen 14 miljoen euro op achteruit

Universiteitenvereniging VSNU heeft op een rijtje gezet wat in 2023 de effecten van de herverdeling volgens Van Rijn zullen zijn als daar recente overheidsinvesteringen en -bezuinigingen in worden meegerekend. De rekensom klopt niet, zegt het ministerie.

Read more articles