News

Makkelijker een nieuwe baan door digitalisering

Wie denkt dat er door digitalisering alleen maar banen verdwijnen, heeft het mis. Het wordt straks namelijk eenvoudiger om over te stappen naar ander werk, waarmee je nog meer kunt verdienen ook.

News

Studio’s in toren Hogekamp opgeleverd

De eerste bewoners van de nieuwe wooneenheden in de toren van de Hogekamp betrekken vanaf augustus hun onderkomen. Het gaat om 48 ‘microappartementen’ van het bedrijf Camelot, dat als verhuurder ook de andere woonunits in het gebouw beheert.

News

UT houdt 3,6 miljoen over in 2018

De UT sloot 2018 af met een begrotingsoverschot van 3,6 miljoen, waar eerder 2,1 miljoen in de min werd verwacht. Het geld gaat naar het eigen vermogen van de universiteit. De faculteiten hielden boven verwachting geld over. Holding Technopolis Twente droeg ook flink bij aan het resultaat.

News

Nanobots and a genetically modified chicken

Are humans still relevant to be part of the next era when the biological revolution and the data storm are simultaneously changing the world? This question led to various designs and prototypes displayed by first year Creative Technology students in DesignLab yesterday.

News

Minister stelt deelname aan NSE verplicht

Minister Van Engelshoven wil universiteiten en hogescholen wettelijk verplichten om mee te werken aan de Nationale Studenten Enquête. Ze legt de laatste hand aan een wetsvoorstel.

  • EN
  • NL
News
Nieuw assortiment ‘trendy en hip’

Coop twee weken dicht voor verbouwing

Campussupermarkt Coop gaat vanaf 10 juli twee weken dicht voor een verbouwing. De nieuwe winkel krijgt onder meer een keuken voor verse maaltijden, een servicebalie met PostNL-pakketpunt én een slijterij. Op 25 juli opent de gerenoveerde supermarkt weer haar deuren.

  • EN
  • NL
News

Coop closed for two weeks for renovation

Campus supermarket Coop will close for two weeks from the 10th of July because of a renovation. The new store will include a kitchen for fresh meals, a service counter with PostNL parcel point and a liquor store. The renovated supermarket will open its doors again on the 25th of July.

News

Oppositie wil duidelijkheid over gevolgen ‘Van Rijn’

Oppositiepartijen tasten in het duister over de gevolgen van de budgetverschuivingen in het hoger onderwijs die Van Engelshoven voorstelt. Ze willen eerst meer duidelijkheid. Maar de minister vindt alles ‘volstrekt helder’ en wil niet langer wachten.

News

Meer groen en fietsenstallingen op groter O&O-plein

Het plein voor de Technohal ondergaat momenteel een verbouwing, om aansluiting te krijgen op het huidige O&O-plein. Er moet veel groen komen en plek voor zo’n 1400 fietsen. In november moet de verbouwing gereed zijn.

News

Student team A3T wants to build a flying car

A flying car, a field test in Malawi, a drone delivering emergency pills. The UT drone team A3T (Aerobotic Tech Team Twente) has big ambitions for the coming academic year.

News

Minister wil experiment student-promovendi toch verlengen

Universiteiten krijgen alsnog een kans om promotiestudenten te werven. Op aandringen van de Kamer stelt minister Van Engelshoven een nieuwe aanvraagronde voor het experiment open.

News

Groen licht voor ATLAS naar hemelsblauwe Drienerburght

De verhuizing van University College ATLAS naar de Drienerburght gaat definitief door. De begane grond van het gebouw wordt volledig gerenoveerd en, opmerkelijk, het nu nog grijze gebouw krijgt een hemelsblauwe kleur. Per januari 2020 is de verbouwing gereed en kan ATLAS verhuizen.

News

Instellingen in spagaat door budgetverschuivingen

Universiteiten en hogescholen zitten met een ‘duivels dilemma’. Gaan ze flink investeren in hun bèta-domein – ten koste van alfa, gamma en medisch – of leggen ze het advies van Van Rijn naast zich neer? Zeker vijf instellingen kiezen voor dat laatste.

Read more articles