News

GroenLinks-Kamerlid stapt op na vertrouwensbreuk

Kamerlid Zihni Özdil is gisteravond uit de fractie van GroenLinks gezet. Aanleiding was zijn oproep om het ‘verrotte’ leenstelsel af te schaffen dat zijn partijleider Jesse Klaver in 2015 aan een politieke meerderheid had geholpen.

News

Renteverhoging waarschijnlijk van de baan

Het plan om de rente op studieschulden te verhogen sneuvelt naar verwachting in de Eerste Kamer. Minister Van Engelshoven erkent dat er weinig draagvlak is voor de wetswijziging. Ze heeft ex-VVD-senator Duthler en haar eigen D66-fractie niet overtuigd.

News

UT zoekt dertig techniekonderzoekers

De UT heeft de komende tijd plek voor zo’n dertig nieuwe bèta-onderzoekers. Die vacatures komen vrij door de extra inkomsten uit de nationale sectorplannen, het landelijke investeringsprogramma voor onderzoek.

News

Minister verwacht coulance in verband met staking

Hogescholen en universiteiten mogen zelf bepalen of zij de colleges en tentamens door laten gaan tijdens de ov-staking vandaag, maar minister Van Engelshoven verwacht wel ‘enige coulance’ van instellingen als studenten echt niet kunnen komen. Op de UT vervallen geen tentamens, omdat de staking buiten de tentamenperiode valt.

News

Eerste Kamer blijft kritisch over hogere studierente

Het zal er volgende week om spannen: stemt de Eerste Kamer voor of tegen de renteverhoging op studieleningen? Een meerderheid is nog niet overtuigd en vreest dat de toegankelijkheid van het onderwijs in gevaar komt.

News

‘Zachte landing’ advies-Van Rijn valt tegen

Het kabinet trekt de komende jaren 41 miljoen extra uit voor bèta-technische opleidingen in het mbo en het hoger onderwijs. Het effect van de herverdeling van het hoger onderwijsbudget door de commissie-Van Rijn wordt er maar deels mee verzacht.

News

UT krijgt ombudspersoon

De UT neemt een onafhankelijke ombudsfunctionaris aan, bij wie studenten en medewerkers kunnen aankloppen met vragen en klachten over onder meer ongewenst gedrag en werkdruk. De pilot met deze functionaris duurt twee jaar.

News

Wageningen is kampioen duurzaamheid

De Wageningen Universiteit is opnieuw bekroond tot duurzaamste instelling van het Nederlands hoger onderwijs. De Hogeschool Van Hall Larenstein klimt op de SustainaBul-ranglijst naar de tweede plaats. De UT doet niet mee aan de ranglijst.

News

‘Wetenschapper is geen schaap met vijf poten’

Wetenschappers moeten voor hun beoordeling door te veel hoepels springen, klonk het tijdens een bijeenkomst over het nieuwe waarderen en erkennen. Je kunt niet van alle onderzoekers verwachten dat ze overal in uitblinken.

News
Electric Superbike Twente onthult nieuwe motor

Meer vermogen voor Eclipse-GP

Studententeam Electric Superbike Twente onthulde zojuist in bioscoop Kinepolis zijn nieuwe motor: de Eclipse-GP. Het grote verschil ten opzichte van de voorganger zit in het vermogen. ‘We willen niet alleen de meeste punten, maar ook écht de snelste zijn.’

News

UReka wint studentenverkiezing Uraad

De uitslag van de universiteitsraadverkiezingen is bekend. Van de negen zetels gaan er zes naar UReka. DAS krijgt er drie. Daarmee ging de zetel die de PvdUT vacant liet naar de winnaar van deze verkiezingen.

News

Onderzoek naar studentenwelzijn is vooral een inventarisatie

Steeds meer jongeren zouden gebukt gaan onder stress en burn-outs. Maar of dat echt zo is en wat daarvan dan de oorzaken zijn, valt op basis van de nu beschikbare gegevens niet te zeggen, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Read more articles