News

UReka wint studentenverkiezing Uraad

De uitslag van de universiteitsraadverkiezingen is bekend. Van de negen zetels gaan er zes naar UReka. DAS krijgt er drie. Daarmee ging de zetel die de PvdUT vacant liet naar de winnaar van deze verkiezingen.

News

Onderzoek naar studentenwelzijn is vooral een inventarisatie

Steeds meer jongeren zouden gebukt gaan onder stress en burn-outs. Maar of dat echt zo is en wat daarvan dan de oorzaken zijn, valt op basis van de nu beschikbare gegevens niet te zeggen, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

News

Vidi-beurs voor twee UT-onderzoekers

UT-onderzoekers Jeroen Leijten en Johannes Schmidt-Hieber krijgen ieder een Vidi-beurs ter waarde van acht ton. Met de beurs kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen.

News

Citaties tellen blijft belangrijk voor onderzoekers

Twee derde van de wetenschappers staat neutraal of positief tegenover het huidige systeem van erkennen en waarderen, blijkt uit onderzoek van wetenschapsfinancier NWO. Maar aan ‘science-diva’s’ hebben ze een broertje dood.

News

Zo groot zijn die verschillen tussen hbo en wo niet

Als het gaat om de aansluiting op de arbeidsmarkt is het verschil tussen hogescholen en universiteiten minder groot dan gedacht. Het Nederlandse stelsel is nooit zo extreem binair geweest, blijkt uit onderzoek van het ROA.

News

Kamer wil meer schakeltrajecten voor hbo’ers

De Tweede Kamer vindt het onacceptabel dat zo’n 30 procent van alle universitaire masteropleidingen geen schakelprogramma’s aanbiedt aan hbo-studenten. De toegankelijkheid van het hoger onderwijs zou in gevaar zijn.

News

Regeringspartijen willen aanpassing experiment voucher-onderwijs

Regeringspartijen VVD, CDA en D66 vinden het zorgelijk dat minister Van Engelshoven het experiment met flexibel voucher-onderwijs voor deeltijdstudenten niet wil verlengen. Ze vragen haar het experiment aan te passen, zodat het toch door kan gaan.

News

‘Renteverhoging studielening is juist uitermate redelijk’

De voorgenomen verhoging van de rente op de studielening is ‘logisch’ volgens Hans Vossensteyn, UT-onderzoeker op het gebied van onderwijsfinanciering en directeur bij UT-kennisinstituut CHEPS. Hij snapt de kritiek, maar het is volgens hem ‘uitermate redelijk’ om rente te leggen op een lening.

News

Tussenstand: 22 procent studenten stemde voor Uraad-verkiezingen

Iets meer dan 22 procent van de studenten heeft inmiddels gestemd voor de verkiezingen van de centrale medezeggenschap op de UT: de Uraad. Vrijdag is bekend welke partijen en kandidaten zitting nemen.

News
Oud-SU-bestuurder Erik Kemp

‘Wat ik van mijn depressie leerde’

Erik Kemp was nog maar een paar weken voorzitter van de Student Union, toen hij in een depressie belandde. Voor de Gezonde Week vertelt de UT-student donderdag zijn verhaal en lanceert hij aansluitend een initiatief voor een hardloopgroep. ‘Op mijn donkerste momenten had ik graag iemand gehad die met mij een stukje ging hardlopen.’

News

Demo tegen renteverhoging: studenten roepen zachtjes boe

Precies 50 jaar na de ontruiming van het bezette Maagdenhuis gingen enkele tientallen studenten de straat op om te protesteren tegen de renteverhoging op studieschulden. ‘Ze halen geld weg bij een groep waar niks te halen valt.’

News

Stress? Eet amandelen, pure chocolade en kip

Wat er in geen enkel studentenhuis mag ontbreken? Een potje Gamma-Aminoboterzuur. En een natuurlijke multivitamine voor als goed eten er bij inschiet. Dat adviseert stress-ervaringsdeskundige Jurgen Spelbos. Hij hield vanmiddag, in het kader van de Gezonde Week, een lezing over de relatie tussen voeding en stress in de Waaier.

Read more articles