News
UT-onderzoeker promoveert op adaptief roosteren

‘Roosters maken vraagt om de kunst van het loslaten’

De collegezalen van hogeronderwijsinstellingen zitten bomvol. Maar volgens Rudy Oude Vrielink, die dit jaar promoveert aan de UT op adaptief roosteren, is er nog ruimte zat. ‘We zitten structureel te ruim in ons jasje.’

News

Minister sust kritiek Eerste Kamer op hogere studierente

De Eerste Kamer blijft zich zorgen maken over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs als de rente op studieschulden wordt verhoogd. Minister Van Engelshoven houdt vol dat jongeren niets in de weg staat om te gaan studeren.

News
Eerste grootschalig evenement van TechMed Centre

‘Het moment om ons naar buiten toe te laten zien’

UT-instituut TechMed Centre richt de blik naar buiten en houdt 6 juni voor het eerst een grootschalig evenement. De organisatie verwacht meer dan driehonderd deelnemers bij het TechMed Event op Vliegveld Twente, aldus zakelijk directeur Remke Burie.

News

Officiële status voor University Innovation Fellows

Het University Innovation Fellows-programma krijgt een officiële status en komt onder de verantwoordelijkheid van het DesignLab. Het college van bestuur trekt vijftig mille uit om de continuïteit van het initiatief te waarborgen.

News

Minister: ‘Student in financiële nood moet opleiding kunnen afmaken’

Studenten die een beroep doen op schuldhulpverlening, moeten hulp krijgen en gewoon verder kunnen studeren, vindt minister Van Engelshoven. Ze wil niet dat gemeenten hen verplichten om hun studie stop te zetten om in aanmerking te komen voor hulp.

News

Kick-In will be more sustainable this year

The Kick-In is putting sustainability high on its agenda. Together with the association Sustain, the committee is making changes to ensure that the introduction period of the UT becomes more ‘environmentally friendly’. This includes focus on waste separation, using local suppliers and offering flexitarian meals.

News

Meer geld naar bèta-techniek? Alleen als de universiteiten het willen

Veel universiteiten moeten straks budget inleveren als het kabinet geen extra geld beschikbaar stelt voor bèta-techniek. Of hun bètafaculteiten hiervan zullen profiteren is de vraag, want universiteiten besluiten zelf hoe ze hun geld intern verdelen.

News

‘Renteverhoging studieschuld in strijd met de wet’

Als de Eerste Kamer instemt met een renteverhoging op studieschulden willen het Interstedelijk Studenten Overleg en het Landelijk Studenten Rechtsbureau naar de rechter stappen. Het is onwettig dat het onderwijs niet profiteert van de opbrengsten, stellen zij.

News

UT students plan to rebel for life

As a response to the latest scientific reports that warn of climate breakdown and biodiversity loss, UT students are joining the global movement of ‘Extinction Rebellion’ by forming an activist group in Enschede. Two members of this recently formed group are explaining how to bring awareness about these issues.

News

Studenten helpen politie bij opsporing drugsafval

Zes UT-studenten helpen de politie in de zoektocht naar drugsafval. Van de provincie Overijssel ontvangen ze data over het dumpen van restanten van synthetische drugs. Die bestuderen ze om patronen te ontdekken voor preventie en handhaving in de toekomst.

News

Delft, Wageningen en Utrecht aan kop in ‘doe-het-zelf-ranglijst’

Van welke universiteit worden de onderzoekspublicaties het vaakst geciteerd? In Nederland zijn dat Delft, Wageningen én Utrecht. Het is maar net aan welke knoppen je draait in de Leiden Ranking.

News
Journalist Marco Krijnsen schrijft biografie Harry van den Kroonenberg

Een flamboyante visionair

In U Parkhotel overhandigt auteur Marco Krijnsen vandaag het eerste exemplaar van de biografie over Harry van den Kroonenberg, oud-rector van de UT en grondlegger van de ondernemende universiteit, aan Ans van den Kroonenberg - Storms, de weduwe van Van den Kroonenberg. Aansluitend is er een paneldiscussie over de ondernemende universiteit. Bestaat die nog wel?

Read more articles