News

UT-alumna ontvangt Professor Vooijs Award

Anne Meesters won afgelopen vrijdag tijdens het Technical Innovation in Medicine congres in het Utrechtse Maarssen de prof. Dr. G.P. Vooijs Award. Ze ontvangt de prijs voor haar afstudeeronderzoek bij de opleiding technische geneeskunde.

News

'Extra onderzoek naar effect renteverhoging niet nodig'

De Eerste Kamer is kritisch over het plan om de rente op studieschulden te verhogen. Maar minister Van Engelshoven houdt vol dat de toegankelijkheid geen gevaar loopt en dat extra onderzoek naar de effecten van de renteverhoging niet nodig is.

News

Calvin Rans van TU Delft is Docent van het Jaar

Calvin Rans, docent Aerospace Engineering aan de TU Delft, is zaterdag verkozen tot Docent van het Jaar 2019. Hij weet studenten volgens de jury heel creatief bij zijn colleges te betrekken. Hij wint hiervoor een onderwijsbeurs van 25.000 euro. UT-docent Jurnan Schilder was een van de genomineerden, maar viel aldus niet in de prijzen.

News

Comeniusnetwerk wil spreekbuis zijn voor docenten

De verkiezingen van de Docent van het Jaar staan voor de deur. Eén prijs hebben de genomineerden al in de wacht gesleept: een plek in het sterk uitdijende Comeniusnetwerk. Bestuurslid Marc van Mil vertelt over het belang en de ambities van het nieuwe platform.

News

‘Lijdensverhaal Jezus is van alle tijden’

In het dagelijks levens werkt hij in de bibliotheek in de Vrijhof. Maar vanaf vrijdag 12 april is Jan van Wietmarschen (65) te zien als Romeinse soldaat in de derde editie van de Passiespelen in Hertme, een muzikale voorstelling over de lijdensweg van Jezus Christus.

News

Wie redde mijn leven?

Een hartekreet van de tachtigjarige Anthony Green. Hij wil in contact komen met de twee studenten die hem op 20 februari hielpen, toen hij ten val kwam bij de ingang van de Westerbegraafplaats aan de Hengelosestraat. ‘Ze hebben mijn leven gered’, zegt hij.

News
Researcher Sonia Garcia Blanco will run the Enschede Marathon

‘I’m really not a natural at this, but I like running’

It’s her second marathon, but it feels like her first. Sonia García Blanco, adjunct professor of Integrated Optical Systems, will be running the Enschede Marathon this Sunday. ‘I’m really not a natural at this.’

News

Hoogopgeleiden worstelen met stortvloed aan informatie

Het kost hoogopgeleide werknemers steeds meer moeite om de continue stroom aan e-mails, appjes en telefoontjes te verwerken die ze op een werkdag ontvangen. Laagopgeleiden gaan er minder onder gebukt.

News
Review: Too Good To Go

‘You get a lot of food for a good price’

The Too Good To Go app, to reduce food waste, is available at campus since recently. Via the app it is possible to order meals from Appèl in the Waaier. For around 30- 35% of the original retail price you receive a surprise box stacked with food nearing its expiry date. What is it like to eat food that would otherwise be trashed?

News
Oplevering Technohal

‘Bouwen is emotie’

Met het overhandigen van een grote sleutel en een borrel werd vandaag de oplevering van de Technohal gevierd. De renovatie is zo goed als af. De eerste bewoners nemen in juni hun intrek.

News
UT wide research into the well-being of students

‘This topic is close to the hearts of students’

All UT students received an invitation to fill out a survey about their own well-being, last week. The goal of initiator Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) is to get a complete overview of the students’ mental health situation.

News

Universiteit moet ongelijke behandeling aanpakken

De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke wetenschappers op de werkvloer zijn zorgelijk, vindt de minister. Maar het is aan de universiteiten zelf om die ongedaan te maken.

Read more articles