News

Vijftien extra PDEng’ers voor regionale bedrijven

De UT wil op korte termijn vijftien PDEng’ers opleiden. Dat staat in het Projectenboek Twente, een investeringsinitiatief van de provincie Overijssel dat onlangs verscheen. De nieuwe technologisch ontwerpers moeten het regionale bedrijfsleven helpen bij digitale transformatie en geavanceerde productie.

News

UT students brainstorm with L’Oréal

‘Because the Earth is worth it’. That is the title of a brainstorm session with L’Oréal held today in DesignLab. The cosmetics company has invited UT students to help them think of new floor displays that could be used in shops, including Kruidvat and Etos.

News
Rubiconwinnaar Tom Kamperman

‘Ervaring opdoen in toplaboratorium’

UT’er Tom Kamperman gaat met zijn kersverse Rubiconbeurs later dit jaar aan de slag bij Harvard Medical School in Boston. Daar zal hij onderzoek doen naar het beter 3d-printen van cellen. ‘Ik wil een netwerk opbouwen en kennis en kunde opdoen.’

News

Met honden spelen tegen stress

Lekker ravotten en rennen met honden is de nieuwste activiteit van de Gezonde Week. De Student Union laat op donderdag 23 mei een roedel honden opdraven. Studenten mogen met de viervoeters buitenspelen. Dit alles om te ontstressen.

News

International classroom geen invloed op studiesucces Nederlanders

Opleidingen worden steeds internationaler, maar dat heeft geen effect op het studiesucces van Nederlandse masterstudenten. Zij studeren niet sneller of langzamer af in een groep met internationale studenten.

News

Sabine Wildevuur nieuwe directeur DesignLab

Sabine Wildevuur is per 1 juli de nieuwe directeur van het DesignLab. Zij neemt de functie over van Frank Kresin, die in februari de UT verruilde voor de Hogeschool van Amsterdam.

News

Photonics incubator opens on campus

The Fraunhofer Project Center at the UT has opened an incubator center for photonics assembly. Currently located in the High Tech Factory, the incubator is focused on helping companies to develop and manufacture photonics devices.

News

‘Volkert-docent’ krijgt tweede kans van Universiteit Utrecht

De docent die na de verkiezingswinst van Forum voor Democratie ‘Volkert waar ben je?’ op Facebook schreef, wordt niet ontslagen. Voorwaarde is wel dat hij de komende twee jaar niet opnieuw de fout in gaat.

News

Rectoren: begeleid en beoordeel alle promovendi gelijk

Hoe bewaken we de kwaliteit van proefschriften en zorgen we ervoor dat alle promovendi goede begeleiding krijgen? Na de ophef over de ‘promotiefabriek’ bij Tilburg University komen de rectoren van de universiteiten met een gezamenlijk antwoord.

News

‘The space industry is extremely expensive’

Space Society Twente is an aspiring new student team of the University of Twente. They are now in the process of being recognised by the Student Union as an official association and want to join the student teams by the end of this academic year.

News

Rubiconbeurs voor Tom Kamperman

UT-onderzoeker Tom Kamperman ontvangt een Rubiconbeurs van onderzoeksfinancier NWO. Met die beurs gaat hij een jaar lang aan de slag bij de Harvard Medical School in de Verenigde Staten.

News

Nieuwe award om jonge wetenschappers op weg te helpen

Jonge gepromoveerde onderzoekers met originele ideeën maken kans op de nieuwe KNAW Early Career Award ter waarde van 15.000 euro. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen wil hun een steuntje in de rug geven.

Read more articles