News

Nieuwe award om jonge wetenschappers op weg te helpen

Jonge gepromoveerde onderzoekers met originele ideeën maken kans op de nieuwe KNAW Early Career Award ter waarde van 15.000 euro. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen wil hun een steuntje in de rug geven.

News

Geen ‘blik’ voor Euros op Varsity

Het Utrechtse Triton won zondag voor het eerst in 52 jaar de Varsity, de belangrijkste studentenroeiwedstrijd van Nederland. DRV Euros wist niet te ‘blikken’ op het Amsterdam-Rijnkanaal: de Enschedese Oude Vier werd al in de voorwedstrijd uitgeschakeld.

News

Kersverse UT-alumna in ISO-bestuur

De pas afgestudeerde UT’er Eline van Hove is benoemd tot bestuurslid van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Bij het ISO neemt ze de politieke belangenbehartiging op zich.

News

‘Laat arbeidsmarkt meewegen bij verdeling onderwijsgeld’

Het onderwijs leidt nog steeds massaal mensen op voor banen die straks niet meer bestaan, stelt voormalig hbo-bestuurder Doekle Terpstra. Hij krijgt veel steun voor zijn idee om het beroepsonderwijs fundamenteel anders te organiseren en te bekostigen.

News

Vermeende aanrander volgt colleges online na petitie

Een studente van de Erasmus Universiteit hoeft geen verplichte hoorcolleges meer te volgen met haar vermeende aanrander. De petitie die zij begon om niet langer met hem geconfronteerd te worden, heeft effect gehad.

News

Een dag meekijken bij een vereniging

Studenten hebben op de UT keus uit meer dan honderd verenigingen. De Student Union wil hen helpen om er één of meer te kiezen, door ‘member for a day’ te worden. Een buddy van de vereniging laat de geïnteresseerde in één dag de vereniging zien.

News

Minister maakt zich geen zorgen over Confucius Instituten

Zijn de Confucius Instituten Chinese pr-machines die het Nederlandse onderwijs beïnvloeden? De minister denkt van niet en vertrouwt erop dat instellingen goede afspraken maken met de instituten.

News

Drie Marie Curie Fellows voor UT

Anamarija Knezevic, Jamal Seyyed Monfared Zanjani en Chaofa Zhao ontvangen een Marie Curie Individual Fellowship van de Europese Commissie. Met deze Europese beurs van bijna twee ton kunnen de jonge, gepromoveerde wetenschappers twee jaar lang aan de slag op de UT.

  • EN
  • NL
News

Bewoners Hogekamp willen geld terug van Camelot

Bewoners van de Hogekamp eisen in brieven naar verhuurder Camelot elk een bedrag van 302,50 euro terug, die zij moesten betalen voor schoonmaak en toegang tot de digitale portal. Camelot is het daar niet mee eens en beroept zich op een eerdere uitspraak in 2011.

  • EN
  • NL
News

Hogekamp residents want money back from Camelot

In letters to rental agency Camelot, residents of the Hogekamp demand a refund of € 302.50 each, which they had to pay for cleaning and access to the digital portal. Camelot disagrees and invokes an earlier ruling from 2011.

News
Nieuwe ontwikkelingsplannen Kennispark

Auto eruit, ambitieuze UT’er erin

Auto’s zo veel mogelijk uit het zicht, meer ruimte voor horeca en nauwelijks onderscheid tussen privé- en publieke ruimte. Dat wil de gemeente Enschede met de ontwikkeling van Kennispark naar ‘innovatiecampus’. De visie staat in het beeldkwaliteitsplan dat tot 18 april ter inzage ligt in het gemeentehuis.

News

Student met zorgvraag kan straks bij één loket terecht

Studenten met een functiebeperking worden binnen hun universiteit of hogeschool soms van het kastje naar de muur gestuurd. Zij moeten bij één aanspreekpunt terechtkunnen, vindt de Tweede Kamer.

News
The growing success of party organisers DHT

‘Good music, good friends and good vibes’

The demand for Dance, Hiphop and Techno was there but there was no real supply in Enschede’s nightlife scene. Instead of complaining, three international students decided to organise parties themselves under the name ‘DHT’. A Q&A about its growing success.

Read more articles