News
The growing success of party organisers DHT

‘Good music, good friends and good vibes’

The demand for Dance, Hiphop and Techno was there but there was no real supply in Enschede’s nightlife scene. Instead of complaining, three international students decided to organise parties themselves under the name ‘DHT’. A Q&A about its growing success.

News

Experiment verlengd: leraar in een half jaar

Een nieuwe wapen in de strijd tegen het lerarentekort is de ‘educatieve module’, waarmee bachelors in een half jaar tijd worden klaargestoomd tot tweedegraads docent. De universiteiten en de minister willen het experiment graag verlengen.

News

UT haalt bakzeil in rechtszaak over promotietraject

De UT moet van de rechter ruim zestig mille terugbetalen aan het bedrijf Exact Dynamics. De onderzoekovereenkomst tussen beide partijen liep in de soep. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deed onlangs uitspraak in het hoger beroep.

News

Finse miljoenen voor op UT ontwikkelde techniek

De UT-spin-off BTG-Bioliquids, gespecialiseerd in pyrolysetechniek, krijgt stapsgewijs een investering van 100 miljoen euro van het Finse bedrijf Green Fuel Nordic.

News
UT’ers doen mee aan Race of the Classics

‘De meeste angst heb ik voor zeeziekte’

Ze doen het voor de ervaring, de 24 UT-studenten die sinds maandag onderweg zijn van Rotterdam naar Engeland. Niet per trein of vliegtuig, maar op een klassieke zeilboot. Ze doen mee aan de zogeheten Race of the Classics.

News

Vijfhonderd scholieren bezoeken campus én Hannover Messe

De UT ligt op steenworp afstand van onze oosterburen: de ideale uitvalsbasis voor een trip naar het Duitse Hannover, waar de grootste technologiebeurs van de wereld deze week plaatsvindt. Daarom bezochten zo’n vijfhonderd middelbare scholieren de UT voor een Science Festival, sliepen in het Sportcentrum en vertrokken vandaag per bus naar de Hannover Messe.

News

Universitaire bachelor steeds populairder onder internationals

Buitenlandse studenten kiezen steeds vaker voor een bachelor aan een Nederlandse universiteit, maar de masters blijven het populairst. Het totale aandeel internationale studenten aan universiteiten groeide van 17,5 naar 19,2 procent.

News

UT-leerstoel compenseert CO₂-uitstoot vliegreizen

De BIOS Lab-on-a-chip leerstoel van hoogleraar Albert van den Berg compenseert de CO₂-uitstoot van alle vliegreizen van vorig jaar. Van de 300 duizend gevlogen kilometers ruimen ze 43 ton CO₂ op door het mineraal olivijn te laten uitstrooien door het bedrijf greenSand.

News

Universiteiten bieden te weinig schakeltrajecten voor hbo’ers

Bijna 30 procent van alle universitaire masteropleidingen is niet toegankelijk voor hbo-studenten, blijkt uit onderzoek van de onderwijsinspectie. De Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam zijn het meest restrictief.

News

Al 40 jaar welkom bij Linea Recta

Studenten turnvereniging Linea Recta bestaat vrijdag 12 april veertig jaar. Activiteiten als feestjes, spelletjes, diners en natuurlijk het turnen zelf, moeten gedurende twee weken zorgen voor het nodige vertier. Oudgediende Janneke den Hollander werpt een blik terug in de tijd.

News

Oud-prof en UT-alumnus Marnix Smit hoofdtrainer vv Drienerlo

Marnix Smit, oud-profvoetballer van Heracles, is komend seizoen de nieuwe trainer van het eerste elftal van vv Drienerlo, zo maakte dagblad Tubantia bekend. Smit is een bekende op de campus. Hij studeerde bestuurskunde, promoveerde in 2010 en was docent bouwmanagement.

News
UT-spin-off KITE Robotics timmert aan de weg

Glazen wassen van Utrecht Centraal tot aan Londen en Parijs

UT-spin-off KITE Robotics mag sinds kort station Utrecht Centraal tot zijn clientèle rekenen. Ook het buitenland toont volop interesse in de glazenwasrobots. ‘We ontvangen dagelijks aanvragen’, zegt oprichter en UT-alumnus Stefan Spanjer.

Read more articles