News
UT-spin-off KITE Robotics timmert aan de weg

Glazen wassen van Utrecht Centraal tot aan Londen en Parijs

UT-spin-off KITE Robotics mag sinds kort station Utrecht Centraal tot zijn clientèle rekenen. Ook het buitenland toont volop interesse in de glazenwasrobots. ‘We ontvangen dagelijks aanvragen’, zegt oprichter en UT-alumnus Stefan Spanjer.

News

UT en ZGT geven impuls aan samenwerking

De UT en ziekenhuis ZGT geven een impuls aan hun onderlinge samenwerking. De opmaat daarvoor is een gezamenlijke sessie voor onderzoekers van beide partijen, dat vandaag plaatsvindt. Miriam Vollenbroek, UT-hoogleraar en onderzoekscoördinator bij ZGT is een van de initiatiefnemers.

News

Honderden academici veroordelen Baudet in open brief

Ruim achthonderd docenten en onderzoekers van universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen bekritiseren de recente opmerkingen van Thierry Baudet over de wetenschap en het onderwijs. ‘We zijn verontrust en gealarmeerd’, schrijven ze. Tot nu toe ondertekenden vijf UT’ers, waaronder universiteitshoogleraar Peter-Paul Verbeek, de brief.

News

Create Tomorrow: ‘New concept, same atmosphere’

The massive student think tank Create Tomorrow changes its tune this year. Students can work on both business cases and future scenarios on the 1st of May. Besides, the organization chose for four themes, linked to the UN Sustainable Development Goals, ‘to be more relevant to our participants’.

News

Groot Nederlands Studentenkampioenschap komt naar UT

De campus is volgend jaar het decor voor het Groot Nederlands Studentenkampioenschap. Voor het eerst sinds tien jaar is de UT weer gastheer voor zo’n vijftienhonderd sportende studenten uit heel Nederland. Het evenement is volgend jaar juni.

News

‘Buitenpromovendus moet ook voldoen aan kwaliteitseisen’

Rector Thom Palstra legt momenteel met drie collega-rectoren de laatste hand aan een leidraad voor het promoveren aan Nederlandse universiteiten. Het stuk waarborgt de promotiebegeleiding, -opleiding en -beoordeling.

News

‘Politiek moet doorgeslagen verengelsing terugdraaien’

Ruim 180 hoogleraren, schrijvers en andere prominenten roepen de Tweede Kamer op om de teloorgang van het Nederlands in het hoger onderwijs tegen te gaan. Ze zijn bang dat het Nederlands als wetenschapstaal verdwijnt.

News

‘Oorbellen maken van plastic flesdopjes’

‘Making Jewelry out of Plastic Trash’ en ‘Be inspired by junk’. Dat zijn de nieuwe cursussen die in het vierde kwartiel door medewerkers en studenten te volgen zijn op de begane grond van de Vrijhof.

News

Tweeënhalf ton voor rookvrije campus

Aan het rookvrij maken van de campus hangt een prijskaartje. In totaal trekt het college van bestuur zo’n tweeënhalf ton uit voor aanpassingen van de infrastructuur en stopprogramma’s voor medewerkers.

News

UT student created his own theatre performance

UT Master’s student Bran Remie is creator, writer and director of the theatre performance ‘Sisyphus wins’, which premieres tomorrow at the Tetem Gallery in Roombeek. Remie also acts in his own performance.

News

'Geesteswetenschappen zijn van essentieel belang'

Minister Van Engelshoven sust het gerucht dat ze het advies zou krijgen om miljoenen euro’s over te hevelen van de geesteswetenschappen naar de technische opleidingen. De geesteswetenschappen zijn volgens haar juist van grote betekenis.

News

Uitslagen Kronos Campusloop

Voor de tiende keer werd gisteravond de Kronos Campusloop gehouden. Mannelijke en vrouwelijke hardlopers zetten op verschillende afstanden hun beste beentje voor.

Read more articles