News

ERC Advanced Grant for three UT researchers

Three scientists from the University of Twente have been awarded with the ERC Advanced Grant. Professors Arjen Hoekstra, Bram Nauta and Andrew Skidmore have each received this personal grant of €2.5 million from the European Commission.

News
Atlantis to organize charity concert and dinner

Charity to give back to the world

Atlantis, the study association of University College ATLAS, is organizing a charity dinner for its members, followed by a charity concert at the Vestingbar this evening. Proceeds will be donated to the Global Greengrants Fund.

News

Universiteiten en KNAW reageren niet op verwijten Baudet

Thierry Baudet van Forum voor Democratie haalde vorige week hard uit naar universiteiten, die de samenleving zouden ‘ondermijnen’. Sommige academici trekken aan de bel, maar de VSNU en wetenschapsgenootschap KNAW zien nog onvoldoende aanleiding.

News

VVD: minister moet medewerking aan NSE verplicht stellen

De Tweede Kamer is verrast dat de hogescholen hun medewerking aan de Nationale Studenten Enquête 2019 hebben gestaakt. De SP heeft een debat aangevraagd en de VVD wil dat de minister de instellingen wettelijk verplicht om mee te doen aan de NSE.

News

Skeuvelaars zetten zich in voor schone wijk

Een stuk ham en twee fraaie kroonluchters. Het is een greep uit de ‘vangst’ van de opruimwedstrijd die woensdagmiddag plaatsvond bij basisschool De Zuidsprong. Vijf studenten van DSV De Skeuvel gingen op initiatief van Stichting Move met de leerlingen de wijk in.

  • EN
  • NL
News

Rapportcijfer U-Today: 7,4

UT’ers waarderen U-Today met een ruim voldoende. Gemiddeld scoren de verschillende kanalen van U-Today een 7,4. Dat blijkt uit het bereik- en waarderingsonderzoek van Newcom Research & Consultancy, dat de resultaten gisteren aan de redactie presenteerde.

  • EN
  • NL
News

U-Today report card: 7,4

The UT community gives U-Today a rating of 7,4 on average, as is evident from the reach and appreciation survey conducted by Newcom Research & Consultancy. They presented the results to the U-Today team yesterday.

News

Ook Erasmus Universiteit investeert in verlaging werkdruk

Steeds meer universiteiten trekken de portemonnee om de werkdruk aan te pakken. Ook de Erasmus Universiteit wacht niet op de zogeheten basisbeursmiljoenen die zijn bestemd voor beter onderwijs.

News
‘Studenten stimuleren verantwoord om te gaan met alcohol’

Naast roken ook alcohol onder de loep

Het alcoholbeleid op de campus gaat onder de loep. In het Nationaal Preventieakkoord zegt de Vereniging van Nederlandse Universiteiten, de VSNU, dat universiteiten toewerken naar een effectief alcoholbeleid. De UT juicht het initiatief toe.

News

Hbo: Nationale Studenten Enquête 2019 is onbruikbaar

De hogescholen werken niet meer mee aan de Nationale Studenten Enquête 2019. Door fouten die samenhangen met de nieuwe privacywetgeving zijn de resultaten niet betrouwbaar, vinden ze. De universiteiten zien dat anders en gaan er wel mee door.

News

Campus krijgt er driehonderd parkeerplekken bij

De UT krijgt een extra parkeerplaats met ruimte voor driehonderd auto’s. Op de Es, naast het Horstcomplex, wordt momenteel grond afgegraven. Volgens Ray Klumpert, onderhoudsmanager bij Campus & Facility Management, is de nieuwe parkeerplaats nodig vanwege toenemende drukte op de campus.

News

Human Capital Care moet gebouw Linde verlaten

Human Capital Care, de arbodienstverlener waar de UT vorig jaar afscheid van nam, moet uiterlijk 1 april 2021 uit gebouw Linde. Het huurcontract wordt dan door de UT beëindigd. ‘Heel jammer’, zegt directeur Oost-Nederland, Jeroen Kremer. ‘Het gebouw past ons naadloos.’

News

Prinses Margriet-leerstoel voor Maarten van Aalst

De directeur van het Rode Kruis Klimaatcentrum, Maarten van Aalst, krijgt de Prinses Margriet-leerstoel. Daarmee gaat hij vanaf 1 april als hoogleraar bij de faculteit ITC onderzoek doen naar het vergroten van weerbaarheid tegen natuurrampen en klimaatverandering.

Read more articles