News

GroenLinks grootste op de campus

Als het aan de UT-stemmers lag, was GroenLinks vorige week de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen geworden. In het kieslokaal van de Bastille kreeg deze partij de meeste stemmen op de voet gevolgd door D66. Voor de waterschappen is Water Natuurlijk de grote winnaar.

News

Hoogtevrees? Virtual reality kan helpen

Een team van UT- en VU-onderzoekers ontwikkelden een app die mensen met behulp van virtual reality van hun hoogtevrees afhelpt. De resultaten werden maandag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Psychiatry.

News

Promoveren en doceren met zesjarig contract

Zes jaar doen over de promotie en daarbij voor de klas staan en het basiskwalificatie onderwijs-certificaat (BKO) halen. De faculteit EWI begint met een pilot met deze PhD-contracten die mogelijk zijn sinds het nieuwe cao-akkoord.

News

‘Universiteit vaak geen goede plek voor hoogbegaafden’

Je zou het niet verwachten, maar veel hoogbegaafden voelen zich dom. Zonde, want ze hebben juist allerlei goede ideeën, schrijft bioloog Frans Corten in zijn boek ‘Uitzonderlijk talent’. Hij begeleidt al twintig jaar hoogbegaafden in hun loopbaan.

News

Nieuw volgsysteem promovendi

De UT neemt vanaf 1 april het promovendivolgsysteem Hora Finita in gebruik. De opvolger van ProDoc moet de administratie van het promotietraject completer, overzichtelijker en handiger maken.

News

Erasmus-uitwisseling mag worden afgerond bij harde brexit

Studenten en docenten – ook de Britten onder hen – die met een Erasmusbeurs op uitwisseling zijn, hoeven zich bij een harde brexit geen zorgen te maken over hun studie of stage. Zij mogen die gewoon afronden.

News

Hoger onderwijs communiceert slecht bij cyberaanval

Universiteiten en hogescholen weten steeds beter wat ze moeten doen bij een cyberaanval. Toch laat de communicatie nog te wensen over en zijn er te weinig experts die het probleem kunnen oplossen.

News
Rookvrije campus

Gasten U Parkhotel kunnen blijven roken

Als het aan het U Parkhotel ligt, wordt niet de héle campus rookvrij. Directeur Marijke Schmand vindt het een stap te ver om haar gasten een sigaret in de buitenlucht te ontzeggen. Komende week komt er zelfs een ‘bescheiden’ rookvoorziening voor de entree.

News

Vijftig mille voor studentenbedrijf LoCoMoGo

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) investeert 50 mille in UT-start-up LoCoMoGo, het bedrijf van studentondernemer Kibet Kipkemoi. De masterstudent Embedded Sytems ontwikkelt een speelgoedtrein die kinderen - op speelse wijze - de basis van programmeren leert.

News

GroenLinks trekt meeste kiezers in studiesteden

Nederland ging woensdag naar de stembus voor de Provinciale Staten en Forum voor Democratie van Thierry Baudet kwam als grote winnaar uit de bus. Hoe is er in de grotere studiesteden gestemd?

News

Twentse hightech op fietsafstand

Zo’n vijftig bachelorstudenten technische natuurkunde fietsten vandaag voor een bedrijfsbezoek naar Twente Solid State Technology op het Kennispark Twente. Doel: kennismaken met interessante bedrijven in de regio. ‘Internationalisering is leuk, maar het gebeurt ook gewoon aan de overkant van de Hengelosestraat.’

News

‘De grootste verliezer is de provincie’

De verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten is een aardverschuiving, wat betreft zetelverdeling. Maar ook hoe burgers de democratie beleven. ‘We stemden voor de Eerste Kamer, niet voor het provinciebestuur’, zegt Marcel Boogers, hoogleraar Innovation and Regional Studies.

Read more articles