News

‘Our skin is a platform’

‘We can use our skin as a platform to improve the quality of our lives,’ says UT researcher David Fernandez Rivas. He wants to explore the possibilities of skin-based technology, including novel types of tattoos. To that end, he is organizing an event ‘The Future Under Our Skin’, which he hopes will result in a new research consortium.

News

Baudet: 'We worden ondermijnd door onze universiteiten'

Forum voor Democratie is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. Daarmee wordt de partij van Thierry Baudet, samen met de VVD, de grootste in de Eerste Kamer. Wat wil Forum met het hoger onderwijs?

News
UT-onderzoeker finalist in Overijsselse missverkiezing

‘We dragen hakken van minimaal twaalf centimeter’

Iris Borgman is junior onderzoeker aan de UT en doet mee aan de finale van Miss Beauty of Overijssel 2019. Via Facebook werd ze gescout voor de missverkiezing. ‘Mensen zien het misschien als een vleeskeuring, maar het gaat juist om de inhoud.’

News
Ontwerppresentatie zonneauto Red E

Solar Team Twente: met kleine en compacte auto winnen

De nieuwe zonnewagen van Solar Team Twente wordt kleiner, lichter en compacter dan zijn voorganger. Het team kiest voor een ander soort zonnecel. Op Vliegveld Twenthe onthulden de studenten vandaag het ontwerp.

News

Studentenstress: minister wil druk van de ketel

Minister Van Engelshoven zoekt naar manieren om studenten meer lucht te geven. Haar strijd voor een soepeler bindend studieadvies zet ze onverminderd voort: ‘Stress mag het leven van jonge mensen niet bepalen.’

News

UT-campus compleet rookvrij

Wie over een klein jaar een sigaret wil opsteken, moet van de campus af. Vanaf 30 maart 2020 is de campus geheel rookvrij. Rokers kunnen vanaf oktober hulp krijgen bij het stoppen.

News

Datalek bij uitgever Elsevier

Inloggegevens van universiteitsmedewerkers zijn op straat komen te liggen door een datalek bij wetenschappelijke uitgever Elsevier. Om hoeveel accounts het gaat is onduidelijk.

News

Kamer stemt in met nulmeting naar studentenstress

Studenten zouden veel last hebben van stress, burn-out en depressies, maar hoe groot is het probleem nou precies? GroenLinks wil dat het wordt uitgezocht en de Tweede Kamer is het daarmee eens.

News

Hogere studierente nog geen gelopen race

Kunnen kiezers de hoge rente op studieschulden nog tegenhouden als ze hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten? Waarschijnlijk niet, maar helemaal zeker is het niet.

News

Hoogopgeleiden: minderen met alcohol en eten is moeilijk

Steeds minder hoogopgeleiden roken, maar het terugdringen van problematisch alcoholgebruik en overgewicht gaat moeizaam, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

News

Boekadvies op maat bij Culturele Apotheek

‘Apothekers’ in doktersjassen met verrassend leesbare handschriften. Twee dames van de Culturele Apotheek leverden, dinsdagmiddag in de bibliotheek van De Vrijhof, boekadvies op maat.

News

Handen uit de mouwen voor zwerfvuil op campus

Het O&O-plein, de Horst en gebouw Cubicus werden maandagmiddag onder handen genomen tijdens de derde editie van de opschoonactie ‘Keep the Campus Clean and Liveable’. Doel van de actie: iedereen ertoe aanzetten geen zwerfvuil op de campus achter te laten. ‘Een blikje blijft wel vijftig jaar liggen en een petfles vergaat niet.’

Read more articles