News

Mirjam Bult herbenoemd als vicevoorzitter CvB

De raad van toezicht heeft Mirjam Bult herbenoemd als vicevoorzitter van het college van bestuur van de UT. Deze benoeming is voor een periode van vier jaar.

News

Universiteit en hogeschool Utrecht op slot na schietpartij in tram

Na een schietpartij in een Utrechtse tram waarbij zwaargewonden vielen, houden de universiteit en de hogeschool hun deuren gesloten op een aantal locaties. Studenten en medewerkers krijgen het advies om binnen te blijven.

News

Hulscher gaat regering adviseren

UT-hoogleraar waterbeheer Suzanne Hulscher is voorgedragen als lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Daartoe stemde de ministerraad afgelopen vrijdag in. Hulscher wordt binnenkort officieel benoemd door koning Willem-Alexander.

News
Waterschapsverkiezingen

UT-student wil waterschap wakker schudden

Anieke Kranenburg, masterstudent aan de UT, wil de jongste waterschapsbestuurder ooit worden in waterschap Vechtstromen. ‘Het zijn vooral oude, grijze mannen die ons vertegenwoordigen. Daar wil ik verandering in brengen.’

News

‘Den Haag luistert niet, maar toch sta ik hier’

De landelijke stakingsactie in Den Haag trok vrijdag ruim 40 duizend deelnemers. Onder hen docenten en studenten van hogescholen en universiteiten. Met ieder hun eigen verhaal.

News

Meer aandacht voor huisvesting medewerkers

Nieuwe UT-medewerkers van buiten Europa krijgen extra aandacht bij hun zoektocht naar een woning. Dat blijkt uit een evaluatie van het huisvestingsprogramma. De groep vindt vaak huisvesting zonder gebruik te maken van de portal Roomspot.

News

Toezicht op Iraanse studenten en wetenschappers verscherpt

Het kabinet gaat per direct Iraanse studenten en wetenschappers in Nederland screenen. Het is bang dat hun specialistische kennis wordt gebruikt voor het Iraanse raketprogramma.

News

Zorgen over toegankelijkheid hoger onderwijs

Het leenstelsel leidt tot zorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. Politici roeren zich. Terug naar de basisbeurs? Dat kan nog even duren, àls het al gebeurt. Maar waarom niet nu al de aanvullende beurs verhoogd?

News

‘Geld alleen gaat de werkdruk niet verlagen’

Ook wetenschappers demonstreren deze week tegen de hoge werkdruk. Wat doen de universiteiten en vakbonden om de problemen aan te pakken? We spraken erover met VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg en FNV-bestuurder Jan Boersma.

News

Minister: eerste en tweede geldstroom mogelijk uit balans

Minister Van Engelshoven is gevoelig voor het argument dat het onderzoek te afhankelijk is geworden van financiering door NWO. Ze laat uitzoeken of de competitie tussen wetenschappers te ver is doorgeschoten.

News

‘Docenten laten de staking niet ten koste gaan van studenten’

Veel onderwijsinstellingen sluiten morgen de deuren voor de landelijke staking. Op de UT is weinig animo voor de actie, blijkt uit een rondgang van U-Today. Wie wel meedoet is wiskundedocent en PvdUT-raadslid Dick Meijer. ‘Volgens mij is het UT-personeel te druk om te gaan staken.’

News

Anouk ten Dam winnaar scriptieprijs

Bedrijfskundestudent Anouk ten Dam ontving gisteravond in De Spiegel de SeederDeBoer & Hieroo scriptieprijs 2019. Daarmee won ze een geldbedrag van 1000 euro.

Read more articles