News

Minder dubieuze contracten voor promovendi

Het aandeel promovendi dat een contract krijgt aangeboden waarin te weinig tijd voor onderzoek is ingeruimd, neemt af: van 15 procent in 2017 naar 11 procent in 2018. Maar voor juichen is het te vroeg, waarschuwt Promovendi Netwerk Nederland.

News
Uraad geeft advies over taalbeleid

CvB: ‘Jullie adviezen zijn heel welkom en nuttig’

Een commissie, volledig bemand door leden van de Uraad, boog zich drie maanden lang over het taalbeleid van de UT. De conclusies en aanbevelingen werden vandaag besproken. Het CvB deed tal van toezeggingen.

News

Uraad enthousiast over ITC in The Gallery

De Uraad oordeelt positief over het voornemen van het CvB om de faculteit ITC in 2022 te verhuizen naar gebouw The Gallery. Wel vraagt de raad zich af wat de UT gaat doen met het resterende lege deel van het voormalige gebouw Langezijds.

News

‘Waarom moet ik op jullie stemmen?’

Studievereniging Sirius hield gisteravond in de Waaier een debat voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Vooral het openbaar vervoer bleek een centraal discussiepunt. Presentator Tim Hofman verzorgde het voorprogramma, waarbij hij vooral opriep te gaan stemmen.

News

‘Dat we nu één dienst zijn, helpt ontzettend’

De dienst Campus & Facility Management is in haar nieuwe vorm nu ruim een jaar onderweg. Uit een eerste evaluatie blijkt dat de slagvaardigheid van de dienst is vergroot. En dat is broodnodig, gezien de grote huisvestingsprojecten die er aan komen. ‘We moeten alle zeilen bijzetten om de projecten te realiseren’, aldus directeur Pim Fij.

News

‘Inbeddingsgarantie is ordinaire bezuinigingsmaatregel’

De nieuwe aanvraagregels voor onderzoeksbeurzen van NWO brengen de academische vrijheid in gevaar, vreest de Tweede Kamer. Minister Van Engelshoven wuift die angst opnieuw weg. GroenLinks neemt daar geen genoegen mee.

News

‘Werkdruk aan universiteit nog verder opgelopen’

Maatregelen van universiteiten om de werkdruk te verlagen hebben nog weinig uitgehaald. Die is volgens het personeel gelijk gebleven of zelfs gestegen, staat in een nieuw onderzoek van de vakbonden.

News

New research collaboration with Mexico

The UT is starting a Graduate Research Project together with Tecnológico (TEC) de Monterrey. The project, which represents the first official research collaboration with the Mexican university, is being launched today in the NanoLab.

News

‘Promotierecht moet aan elke universiteit worden verruimd’

Sinds 2017 mogen ook niet-hoogleraren als promotor optreden. Maar de universiteiten spraken samen af dat dit alleen voor hoofddocenten zou gelden. Daar houdt niet elke instelling zich aan, blijkt uit onderzoek van De Jonge Akademie.

News

Twee UT-teams naar internationale natuurkundewedstrijd

Twee UT-teams behaalden afgelopen vrijdag een podiumplaats bij PION, een natuurkundewedstrijd voor studenten georganiseerd door studievereniging Arago. Daarom mogen zij in mei afreizen naar Denemarken, waar de internationale variant van PION plaatsvindt.

News
Klimaatmars Amsterdam

‘What do we want? Climate justice!’

Koud en nat, maar ook indrukwekkend: zo vatten de UT-studenten de klimaatmars in Amsterdam samen. Ze liepen zondagmiddag mee. ‘Zie het als een schreeuw. Politici onderschatten de ernst van de situatie.’

News

UT drone team will battle in DroneClash

The UT student team A3T (Aerobotic Tech Team Twente) will once again compete in DroneClash, a drone battle held on Saturday in Katwijk. Will their drones fly to victory or will they literally crash and burn?

Read more articles