News

Alleen VVD stemt tegen onderzoek naar onderwijsbudget

De Tweede Kamer wil weten of er genoeg geld is voor hoger onderwijs en onderzoek en of dat goed wordt besteed. Een motie van GroenLinks om het onderwijsbudget te onderzoeken, kreeg gisteren brede steun. Alleen de VVD stemde tegen.

News

Twee winnaars in voorronde Famelab

PhD-student Prasanna Padmanaban en student Biomedical Engineering Hizirwan Salim zijn de winnaars van de UT FameLab Regional Heat, die gisteravond in de Vrijhof plaatsvond. Zij gaan door naar de landelijke finale op 9 mei in het Utrechtse TivoliVredenburg.

News

RoboTeam Twente mag naar WK in Sydney

Het RoboTeam Twente heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan het WK robotvoetbal in Sydney. Ze doen komende zomer mee in de A-divisie, de hoogste divisie van de small-size competitie. Het is de derde keer dat het team meedoet aan de RoboCup.

News

Moonshot Meetups about the UT in 2030

The first edition of the Moonshot Meetups was held yesterday evening in DesignLab. It brought together a group of about thirty students who brainstormed how the future of the UT should look by 2030.

News

Eretitel voor reuma-onderzoekers op de UT

De Developmental BioEngineering onderzoeksgroep van de UT mag zich Research Centre of Excellence noemen. Die titel krijgt de groep van ReumaNederland. ‘Bijzonder eervol’, zegt hoofdonderzoeker, Marcel Karperien. Naast de titel krijgt de groep zes ton voor onderzoek.

News

Kamer blijft kritisch over beëindiging experiment met student-promovendi

Regeringspartijen CDA en VVD nemen geen genoegen met de argumenten van minister Van Engelshoven om het experiment met student-promovendi niet verder uit te breiden. Ze hebben haar opnieuw vragen gesteld.

News

Jurnan Schilder in de race voor ISO-onderwijsprijs

UT-docent Jurnan Schilder zit bij de laatste vijf van de docent van het jaar-verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). ‘Een geweldige eer’, zegt hij. ‘Het is een blijk van waardering van zowel het UT-bestuur als de studenten.’

News

Keuzegids Masters: selectie minder bepalend dan kleinschaligheid

Selectieve masteropleidingen scoren niet beter in de Keuzegids dan masters waar je zo aan mag beginnen. Kleinschaligheid is nog altijd een betere voorspeller van kwaliteit dan een selectief deurbeleid.

News

Hoger onderwijs goed op weg met aannemen arbeidsgehandicapten

Hogescholen en universiteiten liggen goed op schema om voldoende mensen met een arbeidshandicap aan het werk te helpen. Maar voor achteroverleunen is het nog te vroeg.

News

UT stabiel in Keuzegids Masters

De UT behaalt – net als vorig jaar – een tweede plaats als het gaat om masteronderwijs in Nederland. Dat staat in de Keuzegids Masters 2019, die vandaag verschijnt. Twente hoeft alleen Wageningen voor zich te dulden.

News

‘Gun ons het recht op een foute studiekeuze’

Studenten kunnen zelf wel bepalen welke opleiding bij hen past. Selectie aan de poort is nergens voor nodig, zeiden ze tijdens een debat over hoger onderwijs.

News

Technische geneeskunde krijgt meer klinisch profiel

De bacheloropleiding technische geneeskunde wordt meer klinisch. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag van de opleidingscommissie. ‘We willen nog duidelijker maken dat we technische dokters opleiden’, zegt opleidingsdirecteur Heleen Miedema.

Read more articles