News

‘De schop gaat te snel in de grond’

Een bijdrage leveren aan verandering van de Nederlandse bouw: het is de ambitie van hoogleraar Leentje Volker. Sinds vorige maand bekleedt ze de leerstoel Integrated Project Delivery aan de UT.

News

Campus tour on sustainability

How do we make the UT more sustainable? With this question, Brechje Maréchal, policy officer for Environment and Sustainability, is touring across the campus this month. Employees and students can come by and share their own ideas for a greener UT.

News

Olympisch gewichtheffen in Sportcentrum

Het fitnesscentrum van de UT gaat met themamaanden werken. Zo staat de maand februari in het teken van olympisch gewichtheffen. Doel van de thema’s is om ‘reuring te creëren’ in het Sportcentrum.

News

ISO en CNV Jongeren: ‘Geef meer studenten aanvullende beurs’

De basisbeurs komt deze kabinetsperiode niet terug, beseffen het Interstedelijk Studenten Overleg en CNV Jongeren. Om de pijn te verzachten zouden meer studenten in aanmerking moeten komen voor een aanvullende beurs.

News

Faculteiten EWI en CTW willen robotica-master

De faculteit EWI wil komend collegejaar samen met CTW een masterprogramma robotica aanbieden. ‘Maar de discussie loopt nog’, zegt opleidingscoördinator Maarten Korsten van de master Systems & Control.

News

‘Dual careers’ for partners of new UT employees

The UT has started a pilot project with recruitment company Yacht. It helps to find jobs for partners of new employees, offering the possibility of ‘dual careers’.

News

Jonge Akademie: ‘Nieuwe eis van NWO moet direct van tafel’

De nieuwe aanvraageisen die NWO in 2018 invoerde voor Vidi-beurzen pakken verkeerd uit voor onderzoekers, meent voorzitter Belle Derks van De Jonge Akademie. ‘We zien het liefst dat deze maatregel meteen wordt geschrapt.’

News

CDA: Laat internationale student opdraaien voor anderstalige opleiding

Geef anderstalige bacheloropleidingen minder overheidsgeld dan Nederlandstalige, bepleit CDA-Kamerlid Harry van der Molen. Hij wil het financieel minder aantrekkelijk maken om buitenlandse studenten naar Nederlandse instellingen te halen.

News

‘Makkelijk zal het zeker niet worden’

In aanloop naar de Batavierenrace heeft het UT/Saxion Runningteam tijdig de schaapjes op het droge. Ruim veertig lopers zitten in de voorselectie, die al zo’n zeventien ‘zekerheidjes’ telt. Teamleider Martijn Oonk, onlangs afgestudeerd in Health Sciences, hoopt de derde plaats van vorig jaar minimaal te evenaren.

News

Minister: experiment met student-promovendi loopt af

Minister Van Engelshoven blijft bij haar besluit om te stoppen met het experiment met student-promovendi. Dat blijkt uit haar antwoorden op Kamervragen van VVD en CDA.

News

Stefano Stramigioli benoemd als KHMW-lid

Stefano Stramigioli, UT-hoogleraar Advanced Robotics, is benoemd als lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Hij is daarmee één van de twintig nieuwe leden die deze ronde toetraden tot het selecte gezelschap vooraanstaande wetenschappers.

  • EN
  • NL
News

New sports vision: listening to the UT community

The campus should have a new vision for sports, says Student Union board member Sietse van Mossel. The current vision is five years old and the demand has changed, he says. 'We are going to ask students and employees about their needs.'

  • EN
  • NL
News

Nieuwe sportvisie: luisteren naar UT-gemeenschap

De campus is toe aan een nieuwe visie sport, vindt portefeuillehouder Sietse van Mossel van de Student Union. De huidige visie is vijf jaar oud en de vraag is veranderd, zegt hij. ‘We vragen studenten en medewerkers naar hun behoeftes.’

Read more articles