News

Academie-Kus naar voorzitters UvA en VU

De twee Amsterdamse universiteitsbestuurders Geert ten Dam en Mirjam van Praag durfden dit jaar hun nek uit te steken voor hun medewerkers. Daarom geeft wetenschapsvakbond Vawo hun op Valentijnsdag de Academie-Kus.

News

Internationals weten Stukafest nog niet te vinden

Drie kamervoorstellingen speciaal voor internationals: de Global Route van Stukafest ging dit jaar in première. Maar de buitenlandse studenten waren gisteravond op één hand te tellen. ‘Het is ontzettend lastig om internationals te betrekken bij activiteiten.’

News

Veel ‘gele kaarten’ voor filosofieopleidingen

Twintig opleidingen van universiteiten en hogescholen kwamen in 2018 niet ongeschonden door de keuring. Maar liefst acht filosofieopleidingen kregen een ‘gele kaart’: zij moeten zich binnen twee jaar hebben verbeterd.

News

Ontbrekende motivering taalkeuze: Kamer wil actie

Net als minister Van Engelshoven vindt de Tweede Kamer het onacceptabel dat 34 instellingen hun keuze om anderstalig onderwijs aan te bieden niet verantwoorden. Ze pleiten voor strengere controle.

News
Jaarverslag OBP Vrouwennetwerk

‘UT-vrouwen moeten meer regie op loopbaan nemen’

Het OBP Vrouwennetwerk groeit gestaag, zo blijkt uit het zojuist verschenen jaarverslag. In het tienjarige jubileumjaar 2018 noteerde het 332 leden, achttien meer dan het jaar ervoor. Insteek voor de komende jaren: zelf de regie nemen van de loopbaan.

  • EN
  • NL
News

Laat weten wat jij van U-Today vindt

U-Today start vanaf vandaag een bereik- en waarderingsonderzoek. Het doel hiervan is om te meten wat het bereik en effect is van onze publicaties – zowel online als op print. En: voldoen we aan de behoefte van de lezer?

  • EN
  • NL
News

Let us know what you think of U-Today

Today, U-Today is starting its reach and appreciation survey. The goal is to measure the reach of our publications – both online and in print - and how the UT community values these publications.

News

Kamer wil weten of onderwijsbudget groot genoeg is

Is het geld dat de regering apart heeft gezet voor het hoger onderwijs wel voldoende en wordt het goed besteed? Regeringspartij D66 wil dat zeker weten en vraagt minister Van Engelshoven om onderzoek.

News

Studenten met beperking krijgen straks dezelfde studietoeslag

Studenten met een functiebeperking krijgen een studietoeslag die per gemeente sterk kan verschillen. De Tweede Kamer heeft de regering opgeroepen om daar een eind aan te maken.

News

Directeur Finance vertrekt

Het contract van directeur Finance, Petra Mulder, wordt niet verlengd. De UT neemt na twee jaar afscheid van Mulder, want ‘de visie en eigenheid van de universiteit sluiten niet voldoende aan bij haar visie en stijl’, zo staat in een verklaring van het college van bestuur.

News

Klussen aan de campus

Nieuwe fietspaden, parkeerplaatsen en bestrating. Het campusterrein wordt momenteel op verschillende plekken flink onder handen genomen. Studenten en medewerkers kunnen daar tijdelijk hinder van ondervinden. Medio april moet alles klaar zijn.

News
Recensie eerste nacht

Alles straalt gastvrijheid uit in U Parkhotel

Marijke Schmand, directeur van het fonkelnieuwe U Parkhotel, komt naar de receptie om haar gasten persoonlijk te verwelkomen. ‘Mooi is het geworden, he?’. Deze maandag gaan de deuren voor het eerst open. Volgens de receptioniste is het een komen en gaan van mensen. ‘Niet alleen slapers, maar vooral ook UT’ers die een kijkje komen nemen.’

News

‘Diversity and inclusion are not the same thing’

‘Inclusiveness at 360°’. That was the topic of FFNT (Female Faculty Network Twente) conference, held today on the ‘International Day of Women and Girls in Science’ in the newly opened U Parkhotel.

Read more articles