News

Faillissement voor ruimtevaartproject Mars One

Een enkele reis naar Mars, het project van UT-alumnus Bas Lansdorp, dreigt te mislukken. Mars One Ventures, verantwoordelijk voor de financiering van de ruimtemissie, is op 15 januari failliet verklaard.

News
Industrial Reality Hub

Augmented reality at workplace: ‘It’s not sci-fi’

Virtual and augmented reality for industrial applications. That is the specialty of the Industrial Reality Hub. This consortium of Twente-based companies and institutes, including the UT, will have its official launch on the 14th of March in the Gallery.

News

CDA-congres steunt renteaftrek voor studieschuld

Een motie van de CDA-jongeren om de rente op studieschuld fiscaal aftrekbaar te maken, is zaterdag met ruime meerderheid aangenomen door het CDA-partijcongres.

News

Heb jij al een Honest CV?

Een curriculum vitae dat in kaart brengt wat je wereldbeeld, idealen, gevoelens en angsten zijn, oftewel een Honest CV. Dat is waarover de studenten Kaz Middelhoek en Suhaib Aslam maandagavond in het DesignLab een workshop geven aan UT-studenten. ‘Het heet dan wel een CV, maar het is eigenlijk compleet het tegenovergestelde.’

News

SciSports richt pijlen op amateurvoetbal

UT-spin-off SciSports slaat de handen ineen met de Nederlandse voetbalbond, de KNVB. Doel van de samenwerking is om de competities in het Nederlandse amateurvoetbal ‘beter, gelijkwaardiger en spannender’ te maken.

News

Acht ton voor UT-onderzoeker David Marpaung

UT-wetenschapper David Marpaung krijgt 800 duizend euro van onderzoeksfinancier NWO, voor zijn onderzoek naar het gebruik van licht om geluidsgolven te sturen.

News

‘Perfectionisten moeten leren genieten’

Jongeren zijn tegenwoordig veel perfectionistischer dan hun ouders waren en dat kan nadelige gevolgen hebben voor hun welzijn, schrijft gedragswetenschapper Jaap van der Stel (65), in zijn boek ‘Perfectionisme’. ‘Maar je kunt jezelf ertegen beschermen.’

News

UniTe wants the international voice to be heard

With the ongoing internationalization of the university it is logical for UniTe, the umbrella organization of international associations, to take a more advisory role towards the UT. 'We want the voice of the international student to be heard,’ says Nynke Tilkema, chairman and ATLAS student.

News
Lunchlezing bij Bedrijvendagen

Balkenende: ‘Doe iets naast je studie’

Voormalig premier Jan-Peter Balkenende hield vanmiddag in de Waaier - voor een bomvolle collegezaal - een lunchlezing, georganiseerd door de Bedrijvendagen Twente. Hij trakteerde het publiek op flink wat wijze lessen.

News

UT verzamelt data jonge voetballertjes

De faculteiten EWI en BMS gaan samenwerken met de voetbalschool Football Equals Foundation. Twaalf camera’s op het campushoofdveld maken het mogelijk om data te verzamelen van de jonge voetballertjes. Uniek daarbij is de focus op het sociale aspect van het voetbalspel.

News

Ook studenten in actie tegen klimaatverandering

Niet alleen scholieren, ook studenten protesteren vandaag in Den Haag voor het klimaat. Actiegroep Students for Climate roept studenten op hun colleges te laten schieten en zich aan te sluiten bij de klimaatmars. ‘Dit heeft voorrang.’

News

Investeren in wetenschap: wat koop je ervoor?

Een conferentie over de economische waarde van wetenschap die eindigt met een noodkreet van een Tweede Kamerlid: ‘Hoe krijgen we het gezond verstand de politiek in?’

Read more articles