News

Bestuur NanoLab onder de loep

Het college van bestuur gaat de bestuursstructuur van het NanoLab doorlichten, op advies van de universiteitsraad vanmorgen. Volgens de raad is de huidige situatie niet duidelijk genoeg.

News

Speciale Careerweek voor studenten psychologie

De studievereniging van psychologie, Dimensie, houdt vanaf vandaag in Ravelijn een Careerweek vol met lezingen en workshops. Doel is een specifieke koppeling maken tussen studie en werkveld. De Bedrijvendagen voorziet daarin te weinig, zegt de organisatie.

News

Uraad wil meer macht voor faculteitsraden

De universiteitsraad wil dat de faculteitsraden meer inspraak krijgen. In het bijzonder gaat het om instemmingsbevoegdheid op de faculteitsbegroting, waarvan nu nog geen sprake is. Dat idee opperde Dick Meijer (Partij van de UT) vanmorgen bij de universiteitsraadsvergadering.

News

Geen vervolg InspireU, wel nieuwe variant

Er komt geen tweede editie van InspireU, de zomerschool voor middelbare scholieren. Het CvB geeft er de voorkeur aan zich te richten op de masterinstroom. Wel komt er een nieuwe variant van de zomerschool, gericht op onderwijs en alleen bestemd voor Chinese scholieren.

News

Nederlands onderzoek opvallend vaak geciteerd

De Nederlandse wetenschap heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Onderzoek in de sociale wetenschappen wordt wereldwijd het meest geciteerd, maar ook andere vakgebieden scoren hoog.

News

ITC verhuist naar The Gallery

De faculteit ITC verhuist in 2022 naar gebouw The Gallery, die voorkeur spreekt het college van bestuur uit. In dit gebouw krijgt de faculteit beschikking over het nu nog leegstaande gedeelte.

News

Bakje UT-koffie kan met minder energie

De media-aandacht voor zijn onderzoek naar het besparen van energie op UT-koffieautomaten verraste onderzoeker Gerwin Hoogsteen. ‘Want echt af is het onderzoek nog niet.’ Het proefballonnetje is volgens de UT-onderzoeker vooral een interessante aanleiding om bewuster na te denken over ons energieverbruik.

News

Toepassen van big data in de hardloopsport

In samenwerking met Roessingh Research & Development en de organisatie van de Enschede Marathon organiseerde de UT een congres over een bijzonder onderwerp: hardlopen. Dit ‘Where Science Meets the Runner’-congres had een centraal thema: hoe kan big data het verschil maken in de hardloopsport?

News

Ipsum Energy failliet

Spin-off Ipsum Energy, gehuisvest in the Gallery, is failliet verklaard. Dat meldt de TC Tubantia. Het bedrijf ontwikkelde een methode waarmee het energieverbruik van apparaten thuis of in een bedrijf gemeten kan worden via een app.

News

Wetenschappers: universiteiten moeten meer doen voor het klimaat

In een open brief roepen wetenschappers de universiteiten op om hun klimaatbeleid aan te scherpen en meer te doen voor het milieu. Een van de initiatiefnemers is UT-hoogleraar watermanagement Arjen Hoekstra. ‘Het is gênant dat we als universiteiten niet vooroplopen.’

News

‘Het wedstrijdelement maakt natuurkunde leuker’

Studievereniging Arago houdt op vrijdag 8 maart de Interuniversitaire Olympiade Natuurkunde. De natuurkundewedstrijd is op verschillende plekken op de campus en bedoeld voor studenten uit heel Nederland.

News

Studenten gaan later op kamers

Jongeren blijven steeds langer thuis wonen. Vooral studenten gaan later op kamers, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zij wonen gemiddeld een jaar langer bij hun ouders dan in 2012.

Read more articles