News

CDA-jongeren: maak rente op studielening aftrekbaar

Oud-studenten moeten de rente over hun studieschuld kunnen aftrekken van hun belastbaar inkomen, vinden de CDA-jongeren. Ze dienen zaterdag op het CDA-partijcongres een voorstel in voor een ‘hypotheekrenteaftrek voor studieschuld’.

News

‘Jonge wetenschappers mogen geen lost generation worden’

Vanaf 2020 moet iedereen alle artikelen van Nederlandse wetenschappers gratis kunnen lezen. Dat stuit nog op veel weerstand. Vooral jonge onderzoekers zijn bezorgd over hun toekomst, bleek tijdens een bijeenkomst over ‘Plan S’.

News

Op naar 300 duizend universitaire studenten

De Nederlandse universiteiten zijn vorig jaar nog harder gegroeid dan verwacht. Als dit doorzet kunnen ze in september de 300 duizendste student inschrijven. Opvallend veel eerstejaars zijn overgestapt vanuit het hbo.

News

‘Minister moet onderzoek studentenstress aanpassen’

Volgens de SP kan minister Van Engelshoven niet langer ontkennen dat het leenstelsel studenten stress en psychische klachten oplevert. Ook zou ze de opzet van het onderzoek van het RIVM naar stress onder studenten moeten aanpassen.

News

UT haalt banden met Münster aan

De UT gaat meer samenwerken met de universiteit van Münster. Onderdeel daarvan zijn drie onderzoeksprojecten, geleid door wetenschappers aan weerszijden van de grens.

News

‘Schaatsen op natuurijs is toch het mooiste’

Tweehonderd kilometer schaatsen, velen zouden ervoor bedanken. Zo niet UT-studenten en Skeuvelaars Rixt Hoogland en Olav Gruppen. Zij schaatsten deze week de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. ‘Je vergeet even alles om je heen.’

News

Enschede maakt vuist tegen seksueel geweld

Ongeveer veertig mensen deden gisteravond mee aan de protestrun van UT-masterstudent Emma van Geel. Een mix van hardlopers en fietsers maakte samen een vuist tegen seksueel geweld. Aanleiding is de aanrander die actief is tussen Hengelo en Enschede.

News
StukaFest 2019

‘Van jazz tot poppenspelers’

De jaarlijkse editie van het studentenkamerfestival is op woensdag 13 februari. Zestien acts toveren enkele studentenhuizen voor een dag om tot kleinschalige, intieme podia. Bran Remie, voorzitter van het Enschedese StuKaFest-bestuur, vertelt wat bezoekers kunnen verwachten.

News

UT gaat uit van stijging onderzoeksgeld

In 2022 wil de UT 93 miljoen onderzoeksgeld binnenhalen. Ze verwacht dit uit de tweede en derde geldstroom, oftewel werk voor derden, op te halen en door de scoringskans voor onderzoeksprojecten te verhogen. Vorig jaar bleef de teller steken op 76 miljoen.

News

Studenten uit de spits: in Nijmegen werkt het

De Nijmeegse ochtendspits is minder druk sinds de hogeschool en de universiteit de aanvangstijd van hun colleges hebben aangepast. Het kabinet hoopt dat andere regio’s zullen volgen.

News

‘Appen op de fiets kost straks 95 euro’

Al fietsend een appje versturen kan je straks duur komen te staan. Wie betrapt wordt, krijgt per 1 juli een boete van 95 euro, meldt het AD op basis van Haagse bronnen.

News

Meer internationale studenten in Nederland

Buitenlandse studenten kiezen steeds vaker voor een Nederlandse universiteit of hogeschool. Hun aantal is de afgelopen tien jaar ruim verdubbeld. Vooral de universitaire masteropleidingen zijn in trek.

Read more articles