News

UT-welzijnsonderzoek meet stress én bevlogenheid

Alle UT-medewerkers kunnen vanaf morgen deelnemen aan het welzijnsonderzoek van de UT. Onderzoekers Jan de Leede en Jeroen Meijerink van de vakgroep Human Resource Management (BMS) voeren het onderzoek uit.

News
Mars tegen serie-aanrander

Handen thuis

UT-masterstudent gezondheidswetenschappen, Emma van Geel, organiseert morgen een protestmars in reactie op de man die al fietsend vrouwen tussen Hengelo en Enschede aanrandt. Ze wil slachtoffers een hart onder de riem steken.

News

Ook Universiteit Utrecht benoemt ‘promovendi-psycholoog’

Utrechtse promovendi die kampen met stress, depressie of andere psychische klachten, krijgen binnenkort meer ondersteuning. Na de TU Delft neemt ook de Universiteit Utrecht een psycholoog in dienst die gespecialiseerd is in hun problematiek.

News

‘Master met elf studenten niet levensvatbaar’

De UT wil stoppen met de master Internet Science and Technology en er een specialisatie van maken in de Computer Science-master. Het voorstel ligt volgende week bij de Uraad ter instemming.

News

Eindelijk stagevergoeding voor coassistenten

Geneeskundestudenten die coschappen lopen in een universitair medisch centrum, krijgen sinds 1 januari een vergoeding van 100 euro per maand. Een belangrijke doorbraak waarvoor jarenlang is gevochten.

News

Dromen van Willy Wonka-achtige bierfabriek

Donkere rogge of karamel? Amerikaanse dubbel-doel-hop of toch klassieke Duitse bitterhop? Bij de campusbrouwers van Hops & Grains kunnen klanten hun eigen biertje samenstellen. De website waar liefhebbers zelf de ingrediënten combineren, staat sinds deze week online.

News

Sportieve middag personeel krijgt vervolg

De sportieve middag voor UT-medewerkers, georganiseerd door de UT-Kring, het OPUT en het Sportcentrum, krijgt dit jaar een vervolg. De sportmiddag vindt plaats op 23 mei, tijdens de Gezonde Week.

News
Opsporing Verzocht ingeschakeld

Aanrander wederom actief

De aanrander die in oktober tussen Hengelo en Enschede al fietsend naar vrouwen greep is weer actief. Dat meldt Peter Colijn, wijkagent van Twekkelerveld en de campus. Vanavond worden de beelden van de verdachte getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

News

‘Niet alle academici hoeven door dezelfde mal’

De UT heeft nieuw beleid voor tenuretracks vastgesteld. Naast de vergrote ruimte voor zorgtaken of zwanger- en ouderschapsverlof, ziet rector Thom Palstra carrièremogelijkheden op basis van valorisatie en taken in de universitaire organisatie.

News

‘Nederland blijft kweekvijver voor wetenschappelijk talent’

Minister Van Engelshoven wil de werkdruk van het wetenschappelijk personeel terugdringen. Ze wil dat onderzoekers vaker een vaste aanstelling krijgen en dat ze niet langer alleen worden beoordeeld op hun hoeveelheid publicaties.

News

Tonnen voor UT-wateronderzoek

UT-onderzoekers Bob Su en Gerrit Brem leiden ieder een onderzoeksproject onder de noemer ‘wateruitdagingen voor een veranderende wereld’. Beiden krijgen hiervoor ruim tweehonderdduizend euro van onderzoeksfinancier NWO.

News
Active Bystander Training

‘Sometimes you have to be a snitch’

‘If you want to challenge a bully, you need to remember that we are closely related to chimpanzees.’ That was one of the messages passed on during the Active Bystander training organised at the UT today.

Read more articles