News

‘Studenten met lening hebben meer last van stress en prestatiedruk’

Studenten met een studielening zijn vaker extreem vermoeid en emotioneel uitgeput, blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ISO. Ook zouden zij sneller afzien van sociale activiteiten dan niet-leners.

News

Hogescholen met universitaire studies willen de wet aanpassen

De hogescholen die geen onderzoeksgeld ontvangen voor hun wo-opleidingen, geven de moed niet op. Ze sturen aan op een wetswijziging. ‘Dit voelt buitengewoon onrechtvaardig.’

News

Studentendocumentaire over grooming wint filmfestival

Als onderdeel van de tweedejaarsmodule ‘the privacy paradox’, werkte een groep van zeventig communicatiewetenschapstudenten aan twaalf documentaires over privacy-gerelateerde onderwerpen. Gistermiddag was de afsluiting in de Waaier en werd ‘The New Phenomenon – Online Grooming’ tot beste documentaire verkozen.

News
Reorganisatie faculteit BMS

‘Nu werken aan technisch profiel’

De reorganisatie van de faculteit BMS is tot nu toe ‘redelijk gelukt’, zegt decaan Theo Toonen. Herstructurering gebeurt onder de noemer BMS under Steam. Het moet de faculteit uit de rode cijfers halen en een meer technologisch profiel geven.

News

UvA-hoogleraar had relaties met studenten en ondergeschikten

De UvA-hoogleraar die vorig jaar opstapte wegens grensoverschrijdend gedrag, heeft in tien tot vijftien jaar tijd relaties gehad met meerdere studenten en ondergeschikten. ‘Een acht voor een nacht’, zouden studenten hebben gegrapt

News

‘Hogeschool krijgt terecht geen onderzoeksgeld voor wo-studies’

De Breda University of applied sciences, voorheen de NHTV, krijgt als hogeschool geen onderzoeksgeld voor haar universitaire opleidingen. Ook bij de Raad van State heeft ze haar rechtszaak tegen het ministerie van OCW verloren.

News

Online open dag rukt op

Ze zijn goedkoop en trekken wel duizend bezoekers: online open dagen. Vooral universiteiten laten internationale studenten in spe virtueel kennismaken met de instelling. Ze zijn er erg tevreden over.

News

Marcel ter Bals genomineerd voor Zilveren Camera

Marcel ter Bals, manager van de UT-zwemfaciliteiten, is genomineerd voor de Zilveren Camera in de categorie sportfotografie. Hij kreeg zijn nominatie voor een fotoserie die hij vorig jaar maakte tijdens de Champions Leaguefinale tussen Real Madrid en Liverpool.

News

Chinese New Year: ‘Just like Christmas for Europeans’

The Association of Chinese Students and Scholars in Enschede (ACSSE) will host a Chinese New Year gala on Saturday in Prismare Theater at Roombeek. ‘It’s very important for us. It’s just like what Christmas is for Europeans,’ says UT Master student Janfun Pan from ACSSE.

News

Internationalisering moet Saxion redden voor krimp

Als er niets gebeurt, heeft Saxion Hogeschool over tien jaar zo’n tien procent minder studenten en gaan er driehonderd voltijdbanen verloren. Studenten uit het buitenland moeten dat scenario afwenden.

News

Borrelen met de thuisblijvers

Maandelijks komt een harde kern van UT-alumni sinds een jaar samen in café België op de Oude Markt. Ze zagen na hun afstuderen veel studievrienden vertrekken naar het Westen. Op de borrel ontmoeten ze elkaar.

News

‘HR Excellence in Research’ award for the UT

The University of Twente received the 'HR Excellence in Research Award' given out by the European Commission and intended for organizations with excellent HR policies for researchers.

Read more articles