News

UT sluit deuren niet op dag van staking

De UT zegt de doelstelling van de landelijke onderwijsstaking op vrijdag 15 maart te onderschrijven, maar sluit op die dag niet haar deuren. Wie wel wil staken, wordt daartoe volgens CvB-woordvoerder Bertyl Lankhaar in staat gesteld.

News

'We leven met studenten mee'

De tentamenperiode: een snelkookpan van stress, concentratie, lange dagen in de bibliotheek en soms een vleugje wanhoop voor studenten. Hoe zit het met de beleving van docenten? Aan het woord zijn Pieter Roos, Rutger Brunink en Pascal Wilhelm.

News

WOinActie sluit zich aan bij onderwijsstaking

Protestbeweging WOinActie doet mee aan de landelijke onderwijsstaking op 15 maart. De belangrijkste eisen zijn het schrappen van bezuinigingen en extra investeringen in hoger onderwijs.

News

‘Blauwe maandag is onzin’

Het is weer Blue Monday, de dag waarop bijna iedereen ongelukkig zou zijn. Omdat het koud is, omdat de vakantie nog heel ver weg lijkt en omdat veel goede voornemens nu al mislukt zijn. Gaan UT’ers ook zo gebukt onder deze koude, doch best wel zonnige maandag? Een rondje over de campus.

News

VVD niet blij met ‘apk-keuring’ opleidingen

Opleidingen die door de onderwijskeuring komen, krijgen straks alleen nog het oordeel ‘voldoende’ en niet langer ‘goed’ of ‘excellent’. De VVD vindt het jammer dat studiekiezers dan niet in één oogopslag kunnen zien welke opleiding boven de rest uitsteekt.

News

De boer op met vingerafdrukonderzoek

UT-hoogleraar Raymond Veldhuis krijgt zo’n 50 duizend euro van onderzoeksfinancier NWO om zijn vingerafdrukonderzoek te vermarkten. Daarvoor trekt Veldhuis in dit project op met het Eindhovense mkb-bedrijf GenKey.

News

FC Twente richt blik op UT voor samenwerking

FC Twente wil de samenwerking met de UT ‘intensiveren’. Dat zegt Dennis Schipper, waarnemend voorzitter van de voetbalclub en CEO van UT-spin-off Demcon. Met die intensivering wil hij dit jaar een begin maken.

News

Kwaliteitsafspraken: één deelraad kan het proces niet gijzelen

Er zijn miljoenen beschikbaar voor de ‘kwaliteitsafspraken’, maar alleen als de medezeggenschap er stevig over heeft meegepraat. Of dat goed ging, dat beoordeelt onderwijskeurmeester NVAO. Hoe? ‘Onze mensen komen niet van Mars hè.’

News

Leenstelsel en kansengelijkheid: het blijft welles, nietes

Hoe zorg je voor gelijke kansen in het onderwijs? En belemmert het leenstelsel die nu wél of niet? De Tweede Kamer debatteerde er gisteravond opnieuw over met de bewindslieden van Onderwijs.

News
Eerste inspiratiesessie nieuwe UT-visie achter de rug

De eerste stap richting 2030

De eerste ‘inspiratiesessie’ voor de nieuwe strategie van de UT is achter de rug. Een nagenoeg volle Waaier 3 was vanmorgen het decor voor een niet al te concrete beschouwing op de rol die big data gaat spelen – ook voor de universiteit.

News

UT-alumni brengen grachten terug in Enschede

Hoe maken we van Enschede een stad met grachten? Over deze vraag bogen zich zo’n veertig Utrechtse UT-alumni donderdagavond. ‘We moeten er een paradepaardje van maken: Enschede, het Venetië van het Oosten.’

News

Bij de les blijven door klasopstelling

Het bestuur van Daedalus, de studievereniging van industrieel ontwerpen, presenteerde vandaag de uitkomsten van hun ‘innovative classroom pilot’ in de Horst. De studenten onderzochten of leslokalen effectiever ingericht konden worden.

Read more articles