News

Skeuvel organiseert tweede editie schaatsvierdaagse

De Zamboni maakt z’n rondje, de ijzers kunnen uit het vet en de medailles liggen klaar: nog een maand en dan klinkt het startschot van de Enschedese schaatsvierdaagse. Skeuvel tekent in samenwerking met IJsbaan Twente voor de organisatie. Nieuw dit jaar is de Elfstedenafstand, waar deelnemers in vier dagen tweehonderd kilometer schaatsen.

News

Moeilijkheden internationale studenten ook buiten UT

Een op de drie Twentse bachelorstudenten van buiten Europa ondervindt zulke psychische of medische problemen dat zijn studie in gevaar komt. Ook andere instellingen signaleren een toename van klachten bij internationale studenten.

News

Lerarentekort houdt aan

De arbeidsmarktvooruitzichten voor leraren blijven voorlopig goed. In het basisonderwijs wordt over vijf jaar een tekort van ruim 4.200 voltijdse banen verwacht en in het voortgezet onderwijs 1.075. Al maakt het daar wel veel uit welk vak je geeft.

News

Brexit: ‘I think it’s a complete mess’

Theresa May’s Brexit deal suffered a historic defeat in the British Parliament yesterday. ‘A bizarre situation,’ says UT researcher Kevin Macnish. The Assistant Professor of Ethics and IT is from England himself, but he doesn’t feel insecure about his own situation in Twente.

News
Metamorfose voor tweede verdieping

Novel-T gaat studentondernemers Bastille helpen

De Student Union en Novel-T slaan de handen ineen om de tweede verdieping van de Bastille te transformeren tot honk voor studentondernemers. Medio augustus moet er zo’n 800 vierkante meter gereed zijn.

News

‘Aanmelding Amsterdamse UT-bachelor op koers’

Met 38 vooraanmeldingen zien de eerste inschrijvingen voor de nevenvestiging van de bacheloropleiding Mechanical Engineering bij de Vrije Universiteit in Amsterdam er ‘bemoedigend’ uit. Dat zegt Marjolein Dohmen-Janssen, portefeuillehouder onderwijs bij de faculteit ET.

News

EL-student wint studentenversie Dragons’ Den

Seizoen vier van de studentenversie Dragons’ Den, georganiseerd door studentondernemerstichting NESST, kwam gisteravond tot een einde in the Cee Spot in Enschede. Ondernemers pitchten hun business idee aan een jury. Winnaars van de avond: Mart Seip met de PHAI-applicatie en student Reinier van Dijk met Happi Food.

News

Ambtenaren bemoeien zich met onderzoek Justitie

Onderzoekers van het ministerie van Justitie kunnen hun werk niet voldoende onafhankelijk doen, blijkt uit een rapport. Ambtenaren hebben een grote vinger in de onderzoekspap. Minister Grapperhaus kondigt robuuste maatregelen aan.

News

‘We willen bijdragen aan het campusgevoel’

Bijna een half jaar verhuurt Camelot nu studio’s in de Hogekamp. De eerste maanden met de nodige opstartproblemen, maar inmiddels zitten de kamers zo goed als vol. Tijd om de balans op te maken met Joost van Kasteren, vastgoedmanager van Camelot, die deze week een bezoek bracht aan de UT.

News

Engelstalige cantus bij master Kick-In

Tijdens de master Kick-In van 2 tot 9 februari zal voor het eerst een Engelstalige cantus te horen zijn. ‘We willen deze grotendeels internationale doelgroep iets laten zien van de Enschedese studentencultuur’, vertelt Aniek Steggink, secretaris bij de organiserende Student Union-commissie.

News

How to challenge inappropriate behaviour at work

Aiming to instruct staff and students on how to react to inappropriate behaviour, a so-called Active Bystander training will be provided by Scott Solder. He is an expert on human behaviour and communication who also worked as an executive coach at the BBC. ‘Interest in this training has grown tremendously,’ says Solder.

News

Betere financiering van het hoger onderwijs? Roept u maar

De manier waarop het hoger onderwijs wordt bekostigd moet op de schop, vindt het kabinet, maar hoe? De adviescommissie die minister Van Engelshoven ter zijde staat, wil graag weten hoe de burger erover denkt.

Read more articles