News

‘Hard gelag voor regio, kleine klap voor UT’

Volgens Guus Rijnders, wetenschappelijk directeur van MESA+, is er geen enkel UT-project dat sneuvelt door het vertrek van Kees Koolen bij Lithium Werks. Rijnders was één van de UT-onderzoekers die betrokken was bij de samenwerking met de batterijgigant.

News

Twaalf gevluchte academici aan de slag in Nederland

Twaalf academici die hun vaderland zijn ontvlucht vanwege een oorlog of een andere bedreigende situatie, kunnen met steun van NWO een jaar lang wetenschappelijk onderzoek doen in Nederland.

News

Was Aletta Jacobs wel de eerste vrouwelijke student?

De ontdekking van de namen Anna Maria Gürtler en Maria Magdalena Gürtler in een studentenregister van de Universiteit van Franeker, brengt de status van Aletta Jacobs als eerste vrouwelijke student in Nederland aan het wankelen.

News

No FET Flagship funding for Van den Berg and Stramigioli

The UT programs Health EU, co-coordinated by Albert van den Berg, and Robotics Flagship, co-run by Stefano Stramigioli, are out of the running to become a FET Flagship. They didn’t make it into the final round leading to one billion euros in funding. However, both programs hope to continue in another way.

News

UT helpt internationale bachelors bij psychische problemen

Het college van bestuur herkent de problemen die nieuwe niet-Europese bachelorstudenten ondervinden op de UT. ‘We hebben daarom aandacht voor studiebegeleiding, want we zien het als onze verantwoordelijkheid dat studenten prettig en goed hun studie doorlopen’, zegt woordvoerder Bertyl Lankhaar.

News

Onderzoekscampus op losse schroeven door vertrek Kees Koolen

UT-alumnus Kees Koolen, tot vandaag bestuursvoorzitter bij Lithum Werks, is weg bij de batterijenfabrikant. Het is nog niet bekend wat de consequenties zijn voor de grootschalige ontwikkeling van Technology Base Twente naar een onderzoekscampus, in samenwerking met de UT. Collegevoorzitter Victor van der Chijs spreekt over ‘mogelijke vertraging’.

News

Dalend aandeel vrouwelijke promovendi: minister kijkt het even aan

Minister Van Engelshoven gaat niet uitzoeken hoe het komt dat vrouwen minder vaak promoveren dan mannen. Pas als blijkt dat die trend in 2018 doorzet, overweegt ze een nadere analyse. Te laat, vindt het Promovendi Netwerk Nederland.

News

Minister wil regie bij studentenstops

Minister Van Engelshoven heeft haar wetsvoorstel klaar: ze denkt de grote toestroom van internationale studenten te kunnen indammen zonder dat Nederlandse studenten daarvan de dupe worden. Maar dan wel op haar voorwaarden.

News

Huidige Britse student behoudt rechten bij ‘harde’ Brexit

Mocht het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de Europese Unie vertrekken dan hoeven de hier al studerende Britten zich geen zorgen te maken. Zij kunnen onder dezelfde voorwaarden verder studeren.

News
CreaTe-studenten bezoeken CES in Las Vegas

‘Onvoorstelbaar hoe groot deze beurs is’

CreaTe-studenten Thijs Berends en Jonne Schoneveld zijn deze week niet in Enschede, maar in Las Vegas te vinden. Ze bezoeken in ‘Sin City’ de grootste elektronicabeurs ter wereld, CES. ‘Alles is over the top.’

News

Quantumcomputer voor commercieel gebruik

Technologiebedrijf IBM bracht deze week in Las Vegas de eerste commercieel-beschikbare quantumcomputer uit op de technologiebeurs CES . UT-onderzoeker Floris Zwanenburg, expert op het gebied van quantumtechnologie, ziet nog geen doorbraak in de ‘IBM Q System One’.

News

Verengelsing: instellingen houden zich niet aan de wet

Bijna de helft van de instellingen die opleidingen aanbieden in een andere taal, legt die keuze niet helder uit, meldt de Onderwijsinspectie. Minister Van Engelshoven vindt dat ‘onacceptabel’.

Read more articles