News

TechMed Centre werkt samen met Rijnstate-ziekenhuis

De UT zet deze maand een handtekening onder een samenwerking met het Gelderse Rijnstate-ziekenhuis. ‘Het gaat ons uiteindelijk om impact’, zegt Techmed-zakelijk directeur Remke Burie.

News

Overgangseisen van havo naar vwo straks overal gelijk

Wie een havodiploma op zak heeft, moet een eerlijke kans krijgen om over te stappen naar het vwo, vindt onderwijsminister Slob. Hij wil de wet aanpassen om de doorstroom naar het vwo te verbeteren.

News

Geen dubbel collegegeld bij double degree

Uitwisseling wordt voor masterstudenten in double en joint degree-programma’s makkelijker. Door een wetswijziging hoeven zij geen dubbel collegegeld meer te betalen voor een studieperiode bij partneruniversiteiten. De studies Mechanical Engineering en European Studies maken al gebruik van de regeling.

News

Groningen dreigt met sluiting sociëteit Vindicat

Groningen blijkt studentenvereniging Vindicat in juli te hebben gewaarschuwd: nog één misstand en de sociëteit kan haar vergunning verliezen. Het corps weigerde medewerking aan een politieonderzoek naar een geweldsincident.

News

Plannen voor studentencomplex op Kennispark

Woningcorporatie De Veste wil een complex van ruwweg tweehonderd wooneenheden voor studenten op het Kennispark bouwen. Bij groen licht, gaat in 2022 of in 2023 de eerste schop in de grond.

News

UT hijst regenboogvlag

Het college van bestuur heeft vandaag in samenspraak met Hogeschool Saxion en ROC van Twente besloten om de regenboogvlag te hijsen. Aanleiding is de veelbesproken Nashville-verklaring, ook wel omschreven als ‘homohaatmanifest’.

News
‘UT moet iets doen met alarmerende cijfers’

Psychische en sociale problemen bij internationale bachelors

Eén op de drie niet-Europese nieuwe bachelors had vorig collegejaar studieproblemen vanwege psychische, medische of sociale omstandigheden. Zij klopten aan bij de UT voor uitstel van bindend studieadvies of voor een uitkering in de FOBOS-regeling. De UT-commissie persoonlijke omstandigheden (CPO) rapporteerde de cijfers onlangs aan de universitaire commissie onderwijs.

News

Is angst voor rem op studentenstops terecht?

Collegevoorzitter Jan Mengelers van de TU Eindhoven is bezorgd over het plan van de minister om studentenstops te kunnen verbieden. Maar hoe terecht is zijn vrees dat universiteiten dan geen instrument meer hebben om de instroom in te dammen?

News

Vakbonden roepen op tot landelijke onderwijsstaking

Alle onderwijssectoren gaan op 15 maart in staking. Op het Malieveld in Den Haag zullen leraren en docenten demonstreren voor een investering van 2,9 miljard euro in het onderwijs en tegen de hoge werkdruk. Over mogelijke betrokkenheid van de UT is vanuit het CvB nog geen reactie, laat woordvoerder Bertyl Lankhaar weten.

News

What to watch out for in 2019

What will 2019 bring for the UT community? From finding a place for the ITC faculty to the start of the joint programme Mechanical Engineering together with the VU in Amsterdam. Here are some of the major developments on and around campus that you can expect this year.

News

Sportcentrum verlengt contract met ROC

Het Sportcentrum verlengt het contract met ROC van Twente met vijf jaar. Volgens Sanne Kleinenberg, hoofd Sport van de UT, levert die verlenging geen extra druk op voor de voorzieningen op de campus.

News

UT part of a new European University

ECIU (European Consortium of Innovative Universities) has announced the launch of a new European University in 2019. As an ECIU member, the UT is heavily involved in establishing the joint university, which aims to offer a new type of education.

Read more articles