News

David Reinhoudt benoemd tot erelid KNCV

Emeritus hoogleraar David Reinhoudt is gisteravond door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) benoemd tot erelid. De benoeming was onderdeel van de jaarlijkse Avond van de Chemie in Den Haag.

News

Campusarchitect Jan Hoogstad (88) overleden

De Rotterdamse architect Jan Hoogstad, verantwoordelijk voor het UT Masterplan, is vorige week overleden. De architect ontwierp onder andere Carré en het Nanolab.

News

Acht vragen over de ‘expatsubsidie’

Expats in Nederland, onder wie veel wetenschappers, zijn boos en overwegen naar de rechter te stappen nu het kabinet hun belastingvoordeel wil afpakken. Wat is er aan de hand?

News

‘Redelijkheid is funest voor een cartoonist’

Van een overvloed aan Swapfietsen tot De Betoverde Doolhof in de Cubicus. UT-medewerker en alumnus industrieel ontwerpen, Luuk van Ewijk (27), maakt al anderhalf jaar karakteristieke campuscartoons voor U-Today. Vanaf donderdag is zijn werk te zien in de Vrijhof.

News

‘Ook wetenschap in opdracht van overheid moet onafhankelijk zijn’

Verliezen wetenschappers hun onafhankelijkheid als ze voor de overheid werken? Dat is niet de bedoeling, zegt minister Van Engelshoven. Ze laat nagaan of het Rijk verkeerde voorwaarden stelt.

News
Lustrumvoorstelling Pro Deo

Improviseren over 25 jaar UT, Enschede en de wereld

Theatersportvereniging Pro Deo bestaat 25 jaar. Om dat te vieren, geven ze volgende week dinsdag een lustrumvoorstelling in het Amphitheater. ‘Hoe de avond gaat verlopen, ligt aan het publiek.’

News

Steeds meer internationale studenten vertrekken na afstuderen

Met hun diploma op zak vertrekken veel buitenlandse studenten weer uit Nederland. Maar dan nog blijven er duizenden hier. Met name de alumni van Inholland en de TU Eindhoven zien hier kansen.

News

Petitie: pechstudenten eisen geld

Twee studenten hebben een petitie online gezet die in korte tijd al 113 duizend keer is ondertekend. Ze eisen geld namens de eerste lichtingen studenten zonder basisbeurs.

News

Nobelprijs Economie voor onderzoek klimaatverandering en innovatie

Hoe beïnvloeden klimaatverandering en innovatie de groei van de economie? Twee Amerikanen delen dit jaar de Nobelprijs voor hun onderzoek hiernaar.

News

Kick-In zoekt aansluiting bij internationale student

De Student Union onderzoekt of de Kick-In nog goed aansluit bij de doelgroep. Aanleiding is de veranderende studentenpopulatie. Die wordt steeds internationaler. Het Platform International Affairs vroeg de SU om hiervoor een stuurgroep in te richten.

News

Visualising data into one single picture

Stanford scholar Robert E. Horn visited the UT last Friday. The 85 year old Horn invented the so-called ‘mess maps’ and is co-inventor of Information Murals. Horn provided a lecture and workshop to teach the importance of visualising your ideas.

News

Nederlands hoger onderwijs opvallend ondernemend

Nederland is een schoolvoorbeeld als het gaat om innovatie en ondernemerschap in het hoger onderwijs, vinden internationale deskundigen. Andere landen kunnen ervan leren, denken ze.

Read more articles