News

WOinActie: ‘Ook wij zijn kritisch op de universiteit’

Terwijl docenten in heel Nederland tegen de bezuinigingen protesteren met openluchtcolleges, zorgt een kritisch opinieartikel voor verhitte discussies: moet de academie niet eerst naar zichzelf kijken voordat ze meer geld vraagt?

  • EN
  • NL
News

Police are looking for a violator

The police Twente uses social media to appeal to the public: be on the alert for a man bothering women between Hengelo and Enschede. 'It is not specifically about the campus,' says Jorien Stevelink of police district North. ‘But stay alert and report immediately if you are a victim.’

  • EN
  • NL
News

Politie zoekt aanrander

De politie Twente doet via social media een beroep op het publiek om alert te zijn op een man die tussen Hengelo en Enschede vrouwen lastig valt. ‘Het gaat niet specifiek om de campus’, zegt Jorien Stevelink van politiewijkteam Noord. ‘Maar blijf alert en meld het meteen als je slachtoffer bent.’

News

Ruim 440 handtekeningen voor terugkeer Hulzebos bij LSVb

Geertje Hulzebos moet terugkeren als voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, staat in een petitie die gisteren online is gezet. Er staan inmiddels meer dan 440 handtekeningen onder.

News
Werkbezoek China

UT-start-ups makkelijker de Chinese markt op

Collegevoorzitter Victor van der Chijs was afgelopen week in China om het zestigjarig bestaan van de Chinese partneruniversiteit USTC te vieren. Daar werkte hij met een UT- delegatie aan uitbreiding van de samenwerking: zo moeten UT-start-ups straks makkelijker de Chinese markt kunnen betreden.

News

Minister wil geld van basisbeurs eerder uitgeven

Hogescholen en universiteiten mogen de miljoenen van het nieuwe leenstelsel best een paar jaar eerder krijgen. Dat schrijft minister Van Engelshoven op de dag dat docenten tegen haar beleid demonstreren.

News

Bestuurscrisis binnen de LSVb – voorzitter treedt af

In de Landelijke Studentenvakbond woedt een hevige bestuurscrisis. Voorzitter Geertje Hulzebos is opgestapt. Aanleiding waren stroeve communicatie en een richtingenstrijd over het activistische gehalte van de vakbond.

News

OCW verwacht nog veel meer buitenlandse studenten

De hogescholen zullen met z’n allen nooit meer zoveel studenten tellen als het afgelopen jaar, verwacht het ministerie van Onderwijs. Maar de universiteiten zullen nog flink groeien.

News

Kan best, zo’n studentenstop voor Engelstalige tracks

Hoe leiden we de massale toeloop van internationale studenten in goede banen, vroegen onderwijsjuristen zich donderdag af. Dát er gereguleerd moet worden, daar waren ze het over eens. Is een numerus fixus op Engelstalige tracks de oplossing?

News

Stevige kritiek op reorganisatie Strategie en Beleid

De decentrale medezeggenschap, bestaande uit de dienstraad FEZ/SB/HR, is niet te spreken over het reorganisatieproces van de dienst Strategie en Beleid. Haar rol is ondermijnd, het proces is slordig en de noodzaak is onvoldoende onderbouwd, stelt ze in een schriftelijk advies. Toch gaf de dienstraad een positief advies over de voorgenomen reorganisatie.

News

Kamervragen over verhuurder studio’s Hogekamp

Worden UT-studenten uitgekleed door verhuurder Camelot? Deze vraag stellen SP-Kamerleden Sandra Beckerman en Frank Futselaar aan minister Ingrid van Engelshoven van OCW. Ook de Enschedese gemeentefracties vragen het college van B&W om opheldering over Camelot.

News

CDA-jongeren: ‘Studenten volgend jaar armer dan nu’

Mensen krijgen volgend jaar meer te besteden, beloofde het kabinet deze week. Maar voor studenten geldt dat niet, hebben de CDA-jongeren berekend. Zij verliezen volgend jaar zo’n twee procent aan koopkracht.

News

Kamer heeft genoeg van lange wachttijden DUO

De Nationale Ombudsman en de Tweede Kamer willen dat de Dienst Uitvoering Onderwijs veel sneller de telefoon opneemt als studenten bellen met een vraag. ‘We zijn het een beetje zat.’

Read more articles