News

Bedrijf UT-alumnus in één klap unicorn

Het codeplatform GitLab, waar UT-alumnus Sid Sijbrandij medeoprichter en CEO van is, haalde 100 miljoen dollar op bij een financieringsronde. De waarde van het bedrijf wordt nu geschat op 1,1 miljard dollar.

News

UT stopt met centrale Onderwijsdag

De UT trekt de stekker uit de jaarlijkse Onderwijsdag. Dat besluit nam de universitaire commissie onderwijs vlak voor de zomer. De doelgroep, UT-docenten, werd niet voldoende bereikt, zo is de conclusie. Opleidingen kunnen nu zelf een evenement organiseren voor hun docenten.

News

VVD zet vraagtekens bij vrije studiekeuze

Het viel haast niet op in al het gekissebis over uitgaven en bezuinigingen, maar in de Algemene Politieke Beschouwingen sneed de VVD een gevoelig onderwerp aan: mag je straks nog studeren wat je wilt?

News

‘Leidinggevende moet hoge werkdruk herkennen en bespreken’

Het is een landelijk fenomeen: universiteiten kreunen onder de toegenomen werkdruk. Volgende week gaat de derde editie van de themamaand ‘Werkdruk aan de UT’ van start. Leiderschap staat dit jaar centraal.

News

Titel verdedigen met twee zonneauto’s

Titelverdediger Solar Team Twente staat dit weekend met twee zonneauto’s aan de start bij de European Solar Challenge op het Belgische circuit van Zolder. Het draait voor teamleider Annelies Dekker om teambuilding. ‘Maar we gaan ook ons best doen om te winnen.’

News

Proto houdt e-commerce symposium

Proto, de studievereniging van Creative Technology, organiseert een symposium op woensdag 3 oktober in de Waaier. Centraal staat e-commerce. Sprekers van Audi, PostNL, TWNKLS en Datatrics praten over zowel de technologische als de sociale en logistieke facetten van dit thema.

News

Onderzoek naar internationale studenten met hiv

Minister Bruins voor Medische Zorg laat onderzoek doen naar internationale studenten met een hiv-besmetting. Dat schrijft hij in antwoord op Kamervragen van de PvdA.

News

UT: ‘bezuinigingen slecht voor student en docent’

De extra bezuiniging van 19,5 miljoen euro op het hoger onderwijs, bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag, is een ‘verrassing’ voor de UT en ‘slecht voor de student en docent’. Dat zegt collegevoorzitter Victor van der Chijs. ‘We kijken wat de consequenties zijn en hoe we de stabiliteit voor de UT kunnen waarborgen.’

News

Onderwijsinspectie onderzoekt financiering Yantai-plannen

Betaalde de Rijksuniversiteit Groningen de voorbereidingen van een campus in het Chinese Yantai uit eigen vermogen of kwam er publiek geld aan te pas? De Onderwijsinspectie start een onderzoek.

News

WOinActie: ultimatum verstreken, hardere acties

Protestbeweging WOinActie overweegt acties tijdens tentamenweken nu het kabinet extra bezuinigingen op het hoger onderwijs heeft aangekondigd. Volgende week vragen de actievoerders met openluchtcolleges alvast aandacht voor hun zaak.

News

Extra bezuiniging van 19,5 miljoen op hoger onderwijs

Het hoger onderwijs moet volgend jaar 19,5 miljoen euro extra bezuinigen, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. ‘Een klap in het gezicht van studenten en docenten.’

News

College wil rookvrije campus

Als het aan de UT-bestuurders ligt mag op de campus binnen afzienbare tijd niet meer gerookt worden. Een werkgroep onder leiding van de dienst Campus & Facility Management gaat aan de slag met nieuw beleid rondom de sigaret. Het CvB geeft de rookvrije ambitie mee.

Read more articles