News

Topjaar voor UT-zwembad

Het buitenbadseizoen zit erop. Sinds begin deze week dobberen de UT-zwemmers weer overdekt. De warme zomer zorgde voor hoge bezoekersaantallen in het buitenbad. ‘In de zomervakantie hadden we soms 500 tot 800 gasten per dag.’

News

Koning noemt onderwijs in één adem met afschaffen dividendbelasting

‘Nederland heeft van oudsher een goed vestigingsklimaat en dat moet zo blijven’, zei koning Willem-Alexander in de Troonrede. ‘Daarom blijven we de komende jaren investeren in onderwijs, innovatie en wetenschap.’

News
Biking 4500 kilometres in 30 days for sustainability

‘Sometimes you need to do crazy things to achieve big things’

In a challenge he calls ‘Mission unstoppable,’ Martin Lehman is making a 30-day biking journey from Denmark to Portugal to promote the European Consortium of Innovative Universities' (ECIU) work on sustainable development. Yesterday afternoon the professor from Aalborg University made a quick stop at the DesignLab to meet his Twente ECIU-colleagues and talk about his purpose.

News

Klein Hollywood in gebouw Ravelijn

De Ravelijn was gisteren omgetoverd tot filmset. Opnames voor de Twentse bioscoopfilm ‘De Beentjes van St. Hildegard’ vonden er plaats. ‘De aflopende trappen, de kleur van het hout, alles werkt in voordeel voor deze scène’, zegt regisseur en producent Johan Nijenhuis over de gekozen locatie.

News

Loop stage in het buitenland, zegt Van Engelshoven

Het is goed als studenten op jonge leeftijd een ‘internationale bril’ opzetten, vindt minister Van Engelshoven. Ze moedigt iedereen aan om een stage in het buitenland te volgen.

News

TU/e krijgt EU-topman als voorzitter

EU-topman Robert-Jan Smits gaat in het voorjaar van 2019 bij de TU Eindhoven aan de slag als collegevoorzitter. Hij volgt Jan Mengelers op, die dan met pensioen gaat. Dat meldt het Eindhovense universiteitsmedium Cursor.

News

‘Nieuwe gedragscode mag niet in bureaula verdwijnen’

Wetenschappers moeten eerlijk en zorgvuldig te werk gaan, staat in de nieuwe gedragscode voor wetenschappelijke integriteit. Nieuw is dat ze daarbij steun moeten krijgen van hun werkgever, vertelt hoogleraar Lex Bouter.

News

Demonstratie tegen hogere studieschulden

Zo’n tweehonderd studenten hebben vandaag in Amsterdam gedemonstreerd tegen de verhoging van studieschulden. ‘Onderwijs is een recht, geen privilege’, scandeerden ze.

News

Sanderinkbeurs voor UT-student Juul Nuijen

Tweedejaars student technische geneeskunde Juul Nuijen ontving vrijdagmiddag de Sanderink-beurs in het DesignLab. Het bijbehorende bedrag van tien mille krijgt ze verspreid over 12 maanden. ‘Hiermee kan ik me volledig op de studie richten.’

News

WOT: klussen aan techniek

De Werkgroep Ontwikkelingstechnieken (WOT), een studentenvereniging die zich bezighoudt met het ontwikkelen van technische toepassingen voor ontwikkelingslanden, hield onlangs open huis. Doel was het aantrekken van nieuwe studenten, de opkomst viel echter tegen.

News
BIT 25 jaar

‘Arbeidsmarkt vraagt om combinatie IT en bedrijfskunde’

Een brug slaan tussen bedrijfskunde en IT, dat was vijfentwintig jaar geleden het idee achter de bachelor- en masteropleiding Business & IT. Die missie heeft BIT nog steeds. ‘Bedrijven staan te springen om mensen die IT-systemen kunnen integreren in bedrijfsprocessen.’

News

Serieus onderzoek: ruik jij een vlieg in je wijn?

Goed nieuws voor alle wijnsnobs. Een team van onderzoekers heeft vastgesteld dat wijnkenners daadwerkelijk kunnen ruiken of er een vlieg in hun wijnglas zit. Dit onderzoek heeft gisteravond een IgNobelprijs in de wacht gesleept.

Read more articles