News

Kabinet houdt deur dicht voor nieuwe student-promovendi

Het kabinet gaat universiteiten geen kans bieden om nog meer student-promovendi te werven. Dat blijkt uit antwoorden van minister Van Engelshoven op vragen van GroenLinks.

News

Protestmars tegen renteverhoging studieschuld

Jongerenorganisaties roepen studenten op om vrijdag in Amsterdam te gaan demonstreren tegen de verhoging van de rente op de studielening. Ze zijn boos omdat studeren door de maatregel opnieuw duurder wordt.

News

Uraad stemt in met samenwerking VU

De Uraad stemde woensdag in met de nevenvestiging van de UT-bachelor Mechanical Engineering aan de VU in Amsterdam. Volgend collegejaar gaat de opleiding van start.

News

Medezeggenschap mag alles weten over voorinvesteringen

De Algemene Rekenkamer herhaalt het nog maar eens: de vertrouwelijke details over de 600 miljoen euro die instellingen op voorhand zouden investeren in hun onderwijs, mogen worden gedeeld met de medezeggenschap.

News

‘Reep chocolade: 17.000 liter water’

Studium Generale trapte gisteravond haar najaarseizoen af met de lezing ‘Onzichtbaar Water’ van UT-alumnus Rick Hogeboom. De oud UT’er sprak over de ecologische en maatschappelijke impact van grootschalig waterverbruik.

News

Twente mengt zich in bierbrugstrijd

De langste bierkrattenbrug ter wereld: het record moet in november terug naar Twente. UT-studenten civiele techniek mengen zich in de strijd met Eindhoven en Delft voor de langste overspanning. ‘Het lijkt misschien ludiek, maar het is een serieuze opgave.’

News

Kabinet houdt vast aan bezuiniging op onderwijs

Het kabinet is niet van plan om de veelbesproken ‘doelmatigheidskorting’ te schrappen, schrijft minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer.

News
ECIU Creathon

‘Trying to help society’

The first ECIU Creathon will kick-off this Friday at the UT. It is organised by Novel-T and DesignLab for ECIU (European Consortium of Innovative Universities) members and will welcome over 80 participants. Coming from all over Europe, the teams will work on creative solutions to pressing issues faced by ECIU member regions.

News

Ongelijkheid in onderwijs wereldwijd probleem

Niet alleen Nederland kampt met kansenongelijkheid in het onderwijs. Ook in andere landen hebben de diploma’s van ouders grote invloed op de schoolcarrière van hun kinderen, blijkt uit de wereldwijde vergelijking Education at a glance.

News

Detlef Lohse krijgt Balzan Prize

Detlef Lohse, UT-hoogleraar Physics of Fluids én universiteitshoogleraar, heeft de prestigieuze Balzan Prize 2018 toegekend gekregen. Hij krijgt de prijs, waaraan een geldbedrag van 670.000 euro is verbonden, voor zijn onderzoek naar vloeistofdynamica. Dat maakte de Italiaans-Zwitserse Balzan Foundation gisteren in Milaan bekend.

News

Studiesteden: Amsterdam nummer 4 van Europa

Ondanks alle verhalen over woningnood is Amsterdam nog steeds een aantrekkelijke stad voor buitenlandse studenten: de nummer 4 van Europa. Bovenaan in de Best Student City Ranking staat Berlijn.

News

Nominatie voor Vrijhof Cultuurcentrum

Het theater van Vrijhof Cultuurcentrum is genomineerd voor de titel ‘meest gastvrije theater van Nederland’. Op 2 oktober wordt bekendgemaakt welk podium zichzelf de titel mag toekennen.

Read more articles