News

‘Bilnaad-adje’ afgeschaft: de tijden veranderen

Het Leidse studentencorps Minerva wil zijn ‘verstikkende verenigingscultuur’ doorbreken. De tijden veranderen, reageert de Landelijke Kamer van Verenigingen, dus de studentencultuur ook.

News
University College

‘Dure crèche voor rijkeluiskinderen’ blijkt succes

Met de komst van het University College Utrecht deed twintig jaar geleden een nieuw type onderwijs zijn intrede in Nederland. ‘De colleges waren voorlopers’, zegt historicus James Kennedy, de huidige dean van het jubilerende college.

News

Gogbot 2018: het monster van Frankenstein

Op het jaarlijkse technologie-festival Gogbot, op de Oude Markt in Enschede, zijn tot en met zondag nog de creaties te bewonderen van eerstejaars CreaTe-studenten. De gemene deler van hun installaties: kunstmatige intelligentie.

News

Aanmeldingen: op koers om marktaandeel te houden

De vooraanmeldingen voor de UT-bachelors stijgen dit collegejaar tien procent ten opzichte van vorig jaar. Daarmee lijkt voorlopig de doelstelling van de universiteit gehaald, want het marktaandeel blijft nagenoeg gelijk.

News

RUG sluit akkoord met bezetters

Gisteren hielden boze studenten de trappen van het Academiegebouw in Groningen bezet. Uiteindelijk hebben de Rijksuniversiteit Groningen en de actievoerders een akkoord bereikt.

News

Studenten balen van hogere rente

Studentenorganisaties ISO en LSVb zijn boos dat de rente op studieleningen omhooggaat. ‘Studenten worden door de overheid dieper de schulden ingewerkt.’

News
How to order a pizza, buy a train ticket and do groceries

Dutch is fun: new language course at the UT

The UT Language Centre is starting a new Dutch language course for complete beginners. It aims to be very practical and to offer a less time-consuming alternative to the existing ‘Dutch for beginners’ courses.

News

UT signs an agreement with Overijssel

The University of Twente has signed an agreement with the province of Overijssel. The aim of the newly founded collaboration is to use DesignLab’s design methodology and UT’s wide-ranging expertise as guidance for new governmental policies.

News

UT-directeur Kees Eijkel vertrekt

Kees Eijkel, directeur Strategic Business Development bij de Universiteit Twente, vertrekt dit najaar naar QuTech in Delft. Hij gaat bij QuTech, een initiatief van TU Delft, TNO en enkele grote bedrijven, aan de slag als directeur Business Development.

News

Het mysterie van de turnknots

Sportieve studentbestuurders metselden vijftig jaar geleden een loden turnkegel in de vloer van het nieuw te bouwen Sportcentrum. Ze gaven één opdracht mee: graaf ‘m 6 september 2018 weer op. Nu, precies een halve eeuw later, is de kegel onvindbaar.

News

‘Het verleden geeft waarde aan de campus’

De UT zit vol verborgen verhalen die wachten om naar buiten te komen. Met deze gedachte wil UT-alumnus Daan van Ramshorst (CreaTe) een geschiedenisvereniging opzetten. ‘Je verleden zegt veel over wie je bent en dat heeft waarde voor de campus en haar medewerkers.’

News

VU eist grote Nederlandse instroom in Amsterdamse UT-bachelor

De voorgenomen nevenvestiging van de UT-bachelor Mechanical Engineering in Amsterdam is voor de Vrije Universiteit (VU) een ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’. Dat zei CvB-voorzitter Mirjam van Praag woensdagmiddag tegen de studenten- en medewerkersvertegenwoordiging. U-Today was bij de vergadering.

Read more articles