News

Tussenjaar populairder dan ooit

Het ‘tussenjaar’ is weer helemaal terug. De invoering van het leenstelsel zorgde voor een tijdelijke dip, maar het aantal jongeren dat na school eerst een jaartje gaat werken of reizen, was nooit eerder zo hoog.

News

'We willen mensen raken'

De leden van dansgezelschap Vloeistof zijn er maar druk mee: het bouwen van een decor in de vijver bij het Torentje van Drienerlo. Dit ‘gezonken huis’ is het podium van de voorstelling Hellend Vlak. Morgenavond wordt erop gedanst, als opening van het culturele seizoen op de UT.

News

Minister: laat je niet afpoeieren door bestuurders

Toekomstige medezeggenschappers werden dit weekend op de Veluwe klaargestoomd voor hun nieuwe functie. De minister stak hun bij de openingsavond een hart onder de riem.

News

Rente studieschulden omhoog

Het kabinet gaat de rente op studieleningen verhogen. Maar waarom eigenlijk, en hoeveel ga je dan betalen?

News

Studenten in tenten: kamernood niet overal zo hoog

De woningnood onder internationale studenten is deze zomer groot nieuws. Vooral Groningen en Wageningen trokken de aandacht, maar hoe gaat het in andere steden?

News

En die neptijdschriften dan? Geen probleem

Neptijdschriften zijn de keerzijde van open access in de wetenschap. Onderzoekers moeten oppassen dat ze niet ten prooi vallen aan malafide uitgevers, erkent ook minister Van Engelshoven, maar in een verbod ziet ze niets.

News

Minder individuele prijzen voor UT-onderzoekers

Het aantal individuele prijzen en grants voor UT-onderzoekers vanuit Nederlandse en Europese geldschieters, blijft achter bij voorgaande jaren. Dit staak haaks op het beleid dat gericht is op het binnenhalen van meer prijzen.

News

Oud-UT’ers houden toezicht op Novel-T

Twee oud-medewerkers van de UT, Joyce Berger en Miriam Luizink, nemen zitting in de Raad van Toezicht van Novel-T. Daarmee is de RvT van het voormalige Kennispark Twente weer compleet.

News

Europese landen maken wetenschappelijke artikelen gratis toegankelijk

De uitkomsten van publiek gefinancierd onderzoek mogen vanaf 2020 niet meer achter een betaalmuur verdwijnen, vindt een groep Europese landen. Er moet een einde komen aan de dure abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften.

News

Protest met rode vierkantjes bij opening academisch jaar

Plechtig vierden de universiteiten de opening van het academisch jaar, maar lang niet iedereen was in feeststemming. Studenten en wetenschappers uit het hele land uitten hun onvrede over de teruglopende overheidsfinanciering.

News

Aanleg NOEK van de baan

De Noordelijke Ontsluiting Enschede Kennispark, de NOEK, komt er niet. Het gereserveerde bedrag van 4 miljoen voor de rondweg van de A1 via de campus naar Kennispark is geschrapt. Dat was nodig om de gemeentelijke begroting van de nieuwe coalitie sluitend te maken.

News
Opening of the Academic Year

‘It’s more than technology, it’s the mindset’

With the title ‘Building bridges’, the Opening of the Academic Year was held today in the Waaier. The event revolved around the topic of energy transition, starting with an announcement of a new initiative with Lithium Werks and ending with a keynote speech by UT alumna and CEO of Tauw, Annemieke Nijhof.

Read more articles