News

NSE: tevredenheid UT-studenten stijgt

De waardering van UT-studenten voor hun studie zit in een stijgende lijn. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). De UT behaalt een vierde positie landelijk, ten opzichte van een zevende positie vorig jaar.

News

#Metoo: Bestuurslid Leidse studentenvereniging op non-actief

Een bestuurslid van de Leidse studentenvereniging Quintus is tijdelijk op non-actief gezet om seksueel wangedrag in zeker drie gevallen. De vereniging stelt een onafhankelijk onderzoek in, schrijft het bestuur in een persbericht.

News

Studenten minder blij met hun opleiding

Studenten van universiteiten en hogescholen zijn iets minder tevreden over hun opleiding dan vorig jaar, blijkt uit de Nationale Studenten Enquête 2018. In het hbo daalt de waardering sterker dan in het wetenschappelijk onderwijs.

News
Internationalisering

3,4 miljoen euro meer uit collegegelden

De faculteiten kunnen door meer inkomsten uit de collegegelden een flink onderwijsbedrag extra begroten voor 2019. In totaal gaat het om 3,4 miljoen euro. Dat blijkt uit de beleidsnotitie Spring Memorandum. Het leeuwendeel zit ‘m in de toename van niet-EER-studenten, die het instellingstarief betalen.

News

Aanleg plein Hogekamp jaar vertraagd

Het duurt ruim een jaar langer voordat het nieuwe plein rondom de Hogekamp gerealiseerd is. De bedoeling is nu dat het terrein eind 2019 af is. Reden voor de vertraging is de verlate verbouw van de toren van het gebouw, waardoor de aanleg van het plein stapsgewijs plaatsvindt.

News

ATLAS kijkt uit naar Drienerburght

University College Twente (ATLAS) zit vanaf collegejaar 2019/2020 in de Drienerburght. ‘Een mooie oplossing’, zegt opleidingsdirecteur Ans Netjes. ‘Daar kunnen we de eerstejaars huisvesten en ons onderwijsconcept goed vormgeven.’ Voorlopig huisvesten ze nog even in de Citadel.

News

EnschedeLab krijgt vervolg na warmdraaien

Studenten van de UT, Saxion, AKI-ArtEZ en ROC van Twente die samen problemen in de stad Enschede oplossen, dat is het doel van EnschedeLab. De pilot werd afgelopen week afgerond en een subsidie van 50 duizend euro zorgt ervoor dat het project sowieso een jaar doorgaat, vertelt UT-projectleider Maya van den Berg.

Green Team Twente

Hard road to the Shell Eco Marathon

Stress, broken car parts, long working days, tight deadlines… those are also things that the Green Team Twente needs to deal with. All of it is intensified now, just a few short days before the grand finale of the team’s year: the Shell Eco Marathon in London.

News

Studenten opgelet, streekvervoer gaat staken

Vanwege een staking rijden er morgen geen streekbussen en regiotreinen. Maar dat is geen excuus om colleges of tentamens te missen, waarschuwen universiteiten en hogescholen. Ook alle activiteiten op de UT gaan gewoon door.

News
Vooruitblik summerschool InspireU

‘We gaan voor een combinatie van inhoud en lol’

De eerste vijftig deelnemers hebben zich al gemeld, maar Pre-U hoopt op het dubbele aantal bij hun eerste summerschool, InspireU. Directeur Pieter Boerman en projectleider Joey Pals blikken vooruit.

RoboTeam Twente

Terugblik RoboCup: ‘Het voelde als een achtbaan’

Het RoboTeam Twente werkte een jaar lang naar de RoboCup in Montreal toe. Teamleider Jeroen Weener blikt terug op een week lang robotvoetbal.

News

LSVb: Wie krijgt steun van onderwijsinstelling en wie niet?

Familieomstandigheden, ziekte, bestuursjaar… Universiteiten en hogescholen geven te weinig inzicht in hun steun aan studenten in bijzondere omstandigheden, stelt de Landelijke Studentenvakbond.

Read more articles