News

LSVb: Wie krijgt steun van onderwijsinstelling en wie niet?

Familieomstandigheden, ziekte, bestuursjaar… Universiteiten en hogescholen geven te weinig inzicht in hun steun aan studenten in bijzondere omstandigheden, stelt de Landelijke Studentenvakbond.

RoboTeam Twente
Een rondje langs de RoboCup-velden

‘Uiteindelijk komt de inspiratie uit de natuur’

RoboCup is meer dan de small size-competitie waarin de Twentse robots uitkomen. Om kennis te maken met de andere disciplines, maakt teamlid Stefan Tersteeg een rondje door het Palais des Congrès. ‘Al deze varianten vormen samen de perfecte voetbalrobot.’

News

Bekostiging buitenlandse studenten gaat op de schop

Het is niet de bedoeling dat universiteiten en hogescholen buitenlandse studenten alleen maar gebruiken om hun financiën op peil te houden, zegt minister Van Engelshoven. Ze gaat de financiering van het hoger onderwijs daarop aanpassen.

RoboTeam Twente
Team TU Eindhoven wint WK robotvoetbal

‘Voetbalrobots kunnen binnen tien jaar mensen verslaan’

De Technische Universiteit Eindhoven heeft gisteren voor de vierde keer het WK Robotvoetbal gewonnen. De Vlaamse komiek en wetenschapsjournalist Lieven Scheire volgt het Eindhovense team en deed als commentator verslag van de finale.

News

Prijzenregen bij finale UT Challenge

De uitreiking van vijf prijzen bij de UT Challenge was het sluitstuk van de Entrepreneurial Day. Zeven studenten pitchten hun ondernemende ideeën tijdens de finale, vanmiddag in de Waaier.

News
Innovation Lecture by ASML CEO Peter Wennink

‘Innovation is about integration’

Peter Wennink, CEO and President of ASML, presented the Innovation Lecture at today’s Entrepreneurial Day in De Waaier. ‘If you want to start a company, you need to find people who are better than you,’ stressed the business leader.

News

Ophef over ‘onfris affiche’

‘Kom in verzet tegen je docenten!’, luidt de tekst op een affiche waarmee Forum voor Democratie een spreekbeurt van de Leidse hoogleraar Paul Cliteur ‘over linkse docenten’ aankondigt. Op de achtergrond staat een demonstrant die met stenen gooit.

News

Two winners of the Marina van Damme scholarship

The Marina van Damme scholarship has two winners this year: Renee Springer and Sietske Zagers. Both UT alumnae accepted the prize today during the Entrepreneurial Day ceremony in the Waaier.

News

VVD: onderwijskwaliteit moet meetbaar omhoog

De Tweede Kamer is blij dat minister Van Engelshoven een akkoord heeft bereikt met universiteiten, hogescholen en studenten om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Alleen: hoe komen we te weten of het beter gaat?

News

Homey-makers winnen Van den Kroonenbergprijs

Athom, het bedrijf achter de smarthomecontroller Homey, is de winnaar van de Van den Kroonenbergprijs. Alumni en oprichters Stefan Witkamp en Emile Nijssen namen de ondernemersprijs vanmiddag in ontvangst tijdens de UT Entrepreneurial Day in de Waaier.

News

Buitenlandse studenten voelen zich eenzaam

Veel buitenlandse studenten voelen zich eenzaam of zelfs depressief, waarschuwen studentenorganisaties ISO en LSVb en het Erasmus Student Network Nederland. Ook is de huisvesting voor hen een groot probleem.

RoboTeam Twente

RoboCup eindigt voor Twente

RoboTeam Twente is op een zevende plaats geëindigd in de A-divisie van het wereldkampioenschap voor robotvoetbal. Daarmee zit het avontuur in Montréal er voor de Tukkers bijna op.

Read more articles