News

DUO weerspreekt datalek

Tientallen medewerkers van DUO hadden in 2017 ten onrechte toegang tot privacygevoelige informatie van studenten. Een datalek dat had moeten worden gemeld, vindt de Algemene Rekenkamer. DUO en de minister zijn het daar niet mee eens.

News
Vierde editie summerschool CuriousU

Meer cursussen, groepen en blijvers

UT-summerschool CuriousU gaat op voor de vierde editie. Medio augustus verwacht de organisatie ruim 350, voornamelijk internationale, bezoekers op de campus. Het evenement in festivalstijl biedt een ruim aanbod cursussen en vermaak.

News

Huishoudboekjes instellingen met één muisklik vergelijkbaar

Wie wil weten waar het onderwijs zijn geld aan uitgeeft, kan dat nu makkelijk online checken. Het ministerie van OCW lanceerde gisteren een website met daarop de huishoudboekjes van alle door de overheid bekostigde onderwijsinstellingen.

News

Werkdruk: faculteiten en eenheden aan zet

‘Een mooi plan’, zei Uraadslid Jörgen Svensson (PvdUT) over het ‘plan van aanpak werkdruk’, dat woensdagochtend voorlag in de Uraad. Daarmee sloeg de raad een heel andere toon aan in vergelijking met een eerder overlegvergadering, toen het werkdrukplan werd afgeschoten.

News

Uraadsverkiezingen: de kandidaten

De nieuwe eenmanspartij ET van hoogleraar Dik Schipper mengt zich bij de huidige Uraadspartijen, in de strijd om de zetels van de universiteitsraad. Om te kunnen stemmen, vanaf 28 mei, ontvangen alle studenten en medewerkers een uitnodiging per mail.

News

Uraad akkoord met aanpassing tenuretrack

Nieuwe tenuretrackers krijgen ruimte om maximaal een jaar rustiger aan te doen voor life events als zwangerschap of zorg verlenen aan een naaste. De Uraad ging woensdagmorgen akkoord met deze beleidsaanpassing.

News

Uraad en CvB in clinch over openbaarheid

Wat is de precies de status van de universitaire commissie onderwijs (UC-OW) en in hoeverre is dit gremium openbaar? Die vragen rezen woensdagochtend in de Uraad. Het CvB kwam er niet goed uit. Ze noemde het een advies-, en afstemmingsorgaan, onderdeel van zeggenschap en onderdeel van het besluitvormingsproces.

News

Studentenenquête vertraagd door privacywet

Hoe oordelen studenten over docenten, gebouwen, lesprogramma enzovoorts? Wegens problemen met de privacy moeten universiteiten en hogescholen nog even wachten op de uitslag van de Nationale Studenten Enquête.

News

Hoe één artikel het nieuws over buitenlandse studenten kleurde

Nee, het hoger onderwijs wil de groei van het aantal buitenlandse studenten helemaal niet afremmen. Universiteiten en hogescholen willen die groei alleen, waar nodig, kunnen beheersen. Waarom kwam het dan bij veel media totaal anders in het nieuws?

News

Medezeggenschappers tevredener, maar willen wel meer tijd

Studenten en medewerkers in de medezeggenschap zijn iets tevredener dan in voorgaande jaren. De voorzieningen en de verhouding met het bestuur zijn verbeterd, maar ze hebben wel behoefte aan meer tijd en extra scholing.

News
Euros naar EU Games

‘We plakken er mooi een paar dagen extra aan in Portugal’

De UT-studenten Hannah Boogert en Lisanne de Weert van de Drienerlose roeivereniging Euros vertegenwoordigen Nederland op de European Universities Games (EUG) in Portugal. Van 14 tot en met 19 juli nemen zij het op tegen andere, Europese roeiers.

News

Onderzoekers, let op met big data over personen

De grote hoeveelheden data in de wereld bieden ‘ongekende mogelijkheden’ voor nieuw onderzoek, maar wetenschapsgenootschap KNAW waarschuwt voor de risico’s: houd het onderzoek zuiver en bescherm persoonsgegevens.

Read more articles