News
Internationalisering

Tweede Kamer: waar de visie op Engels in het onderwijs?

Nu zoveel universiteiten en hogescholen Engelstalige opleidingen aanbieden, rijst de vraag: wat is hun eigen visie op nut en noodzaak hiervan? Minister Van Engelshoven stuurt de Inspectie op pad om het uit te zoeken.

News

ITC slaat handen ineen met NASA

De faculteit ITC gaat een tienjarige samenwerking aan met NASA. Afgelopen woensdag tekenden beide partijen de overeenkomst op het hoofdkwartier van NASA in Washington.

News

Batavierenrace: 'een knettergek evenement’

Vrijdag klinkt het startschot van de 46ste Batavierenrace. Net als vorig jaar zal de estafetteloop starten in hartje centrum, op de Grote Markt in Nijmegen. Die startlocatie beviel vorig jaar goed.

News

Docenten krijgen miljoenen voor onderwijsverbetering

Tientallen docenten aan hogescholen en universiteiten krijgen geld om hun onderwijsideeën te realiseren. Wetenschapsfinancier NWO trekt dit jaar zes miljoen euro uit voor de zogeheten Comeniusbeurzen, die voor de derde keer worden toegekend.

News

Small steps towards a sustainable UT

In search of answers to the question of how sustainable the UT is, we spoke to Mariëlle Winkler, who is project manager campus & innovation and is on her own quest to raise sustainability at the UT to a higher level.

News

Peter-Paul Verbeek benoemd tot lid KNAW

UT-hoogleraar Peter-Paul Verbeek is door de KNAW verkozen tot lid. Dat maakt hem deel van een groep van zo’n 550 excellente wetenschappers. Een benoeming bij ‘de Akademie’ geldt voor het leven.

News

UT-student wint prijs voor bacheloropdracht

Wietske Hekstra, student technische natuurkunde, won afgelopen weekend de SPIN Bacholorwedstrijd voor beste natuurkundige bacheloropdracht. De prijs werd uitgereikt op de conferentie FYSICA in Utrecht, van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging.

News

Boete voor tabaksfabrikant

Sigarettenfabrikant Japan Tobacco International moet flinke boetes betalen voor de sponsoring van Nederlandse studentenverenigingen. Die verkochten in ruil alleen maar sigaretten van JTI, stelt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

News

Zeven feestlocaties voor tienduizend Batafeestgangers

Als alle lopers gefinisht en onthaald zijn, is het tijd voor het “beruchte” batafeest. Op de gehele campus zijn optredens, overal is eten en drinken verkrijgbaar. UT-medewerker Wim Senger is projectleider. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het weer een mooi feest wordt.

News
RoboTeam

Voetballende robots in FC Twente stadion

RoboTeam Twente demonstreerde dinsdag zijn voetballende robots voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente tegen PEC Zwolle. Dat deed het team tijdens het kennisevenement 'Innovatie en talent uit Twente', in de Grolsch Veste.

News
Twents Onderwijsmodel

Uraad komt CvB tegemoet in OER-discussie

De Uraad lijkt schoorvoetend akkoord te gaan met het gewraakte deel van de Onderwijs- en Examenregeling (OER), namelijk onderwijsmodules van 15 EC die studenten alleen in z’n geheel kunnen halen. Het compromis is om komend collegejaar een opleiding aan te wijzen waar dit niet hoeft.

News

Young Europeans in action

They were already active since September, but last week their existence became official. Young European Federalists Enschede is officially recognized by the Student Union. On the 25th of April they will celebrate this in the form of a guest lecture.

Read more articles