News

Hoogleraar Dik Schipper stelt zich kandidaat voor Uraad

Hoogleraar Dik Schipper van de faculteit Engineering Technology meldt zich als kandidaat voor de komende universiteitsraadsverkiezingen. Hij wil het college van bestuur meer aanspreken op de gevolgen van voorgesteld beleid.

News

Zelfbedachte biertjes brouwen in Bastille

De bierbrouwers van Hops & Grains nemen intrek in de oude mensakeuken van de Bastille. Het ‘geraamte’ staat na renovatie. De UT-studenten beginnen vanaf de zomer met het brouwen van speciaalbier.

News
Master

‘Komend jaar een andere Keuzegids-waardering’

De master Health Sciences haalde als enige UT-master een onvoldoende in de Keuzegids Masters 2018. Opleidingsdirecteur Heleen Miedema schrikt daar niet van. ‘We zaten midden in de verbouwing van de opleiding. En dan maak je eerst rommel.’

News
UT-onderzoeker introduceert sociaal netwerk

‘Toots en boosts versturen via Mastodon’

De UT heeft sinds vorige week een eigen sociaal netwerk: Mastodon. Het initiatief komt van universitair hoofddocent Djoerd Hiemstra. De UT is de eerste Nederlandse universiteit die actief is op het netwerk.

News
Eredoctor

Eredoctoraat voor Nico Verdonschot

Nico Verdonschot, wetenschappelijk directeur van het TechMed Institute, is onlangs benoemd tot eredoctor van de Universiteit van Aalborg in Denemarken. Hij kreeg het eredoctoraat vorige week van de faculteit Technische Natuurwetenschappen.

News

Plannen tegen hoge werkdruk online

Wie wil weten hoe universiteiten de hoge werkdruk te lijf gaan, kan dat nu online opzoeken. Iedere universiteit moest een plan van aanpak schrijven en die plannen staan sinds kort op de website van de VSNU.

News

Actie voor hogere studietoeslag gehandicapten

Nog altijd zijn er grote verschillen tussen gemeenten in de steun voor gehandicapte studenten. In Heerlen krijgen ze 31 euro per maand, terwijl dat bedrag in Zwolle tien keer zo hoog is: 310 euro.

News
Kwaliteitsafspraken

Faculteiten aan zet bij kwaliteitsafspraken

De UT heeft de komende jaren miljoenen te besteden aan de verbetering van het onderwijs door het afschaffen van de basisbeurs. De opleidingen en faculteiten zijn eerst aan zet om invulling te geven aan die kwaliteitsverbetering. Zij moeten hun plannen 1 september klaar hebben.

News
Kwaliteitsbewaking hoger onderwijs

Keuring hoger onderwijs mag op de schop van minister

Gezien de enorme werkdruk in het hoger onderwijs wil minister Van Engelshoven best praten over lichtere kwaliteitsbewaking voor universiteiten en hogescholen. Dat schreef ze vrijdag aan de Eerste Kamer.

News
Reorganisatie

Reorganisatie FEZ: zeven fte boventallig

Financiële en Economische Zaken (FEZ) reorganiseert: minder financial control en meer business control, oftewel van registreren naar analyse en advies. Zeven van de 42 fte is daardoor ‘boventallig’ verklaard.

News
Sociaal alternatief voor Facebook?

Hyves 2.0 door UT-student

Een sociaal alternatief voor Facebook, UT-student Patrick van der Nat (28) is er vanaf 2015 mee bezig. Deze week kwam zijn plan in een stroomversnelling door de actie van het televisieprogramma Zondag met Lubach. Samen met een medestudent wil hij Hyves, als alternatief voor Facebook, nieuw leven inblazen.

News

‘Maatschappelijke diensttijd is weggegooid geld’

Studentenorganisatie ISO is fel tegenstander van een maatschappelijke diensttijd voor jongeren: ‘Jongeren zien het plan helemaal niet zitten, maar het kabinet lijkt hier doof voor.’

Read more articles